897 millió euró a költségvetés a szezonra

A cél továbbra is az 1 milliárd 2021-re

Szombat délelõtt elfogadta a pártoló tagok közgyûlése a Barcelona tavalyi pénzügyi beszámolóját és jóváhagyták az idei évi büdzsét is, ami 897 millió eurót jelent a 2017-2018-as szezonra nézve.

Óscar Grau CEO és Enric Tombas kincstárnok prezentálta szombaton az eredményeket a megjelent tagoknak és ismertette többek között a hivatalos pénzügyi eredményeket az elmúlt idénybõl. A június 30-ával lezárult tavalyi év 708 millió eurós bevételt hozott a klubnak, ami rekord nagyságú volt, 13 millióval haladta meg a tervezettet. A klub 18 millió eurónyi nyereséget könyvelt el. A beszámolót egyébként 486 igennel, 22 nemmel és 25 tartózkodással fogadta el a közgyûlés.

A szezonra elõirányzott költségvetés 897 millió euró lett, nyereség kapcsán pedig 21 milliót tervez a klub a szezon végéig, a számokat pedig szintén elfogadták a megjelent tagok, 391 igennel, 68 nemmel és 49 tartózkodással. A Barcelona egyébként sorozatban 7. éve termelt nyereséget, így a klub egyértelmûen stabil gazdasági alapokkal rendelkezik, ráadásul a Neymar eligazolásából származó bevételek még meg sem jelentek a beszámolókban.

A klub célja továbbra is az, hogy 2021-re érje az 1 milliárd eurós árbevételt, ami az eddigi növekedés tartása mellett nem tûnik elképzelhetetlennek.