Alcácer: „Ki kell használni a lehetõséget”

Boldog a góljai, és a gyõzelem miatt is | A csapat egységét méltatta

Paco Alcácer eddigi barcelonai pályafutásának legvarázslatosabb meccsét játszotta szombaton este a Sevilla ellen – pedig erre senki nem fogadott volna a mérkõzést megelõzõen. Valverde edzõ meglepetésre a kezdõbe állította, a támadó pedig jól kihasználta a kapott játékperceket.

Alcácer legutóbb augusztusban lépett pályára a Ligában, azóta egyetlen meccsen sem játszott, az esetek többségében a keretbe sem fért be. Most azonban egy fontos, nehéz meccsen kezdett, és azonnal duplázott is. Idén eddig egy gólja volt, amit a Király Kupában szerzett, tavaly is betalált a Király Kupa döntõjében, de a Ligában legutóbb 192 napja volt eredményes, az Osasuna ellen április 26-án.

Jó meccset játszott

„Az én meccsemen felül fõként a csapat teljesítménye számít, harcolni kellett a gyõzelemért az utolsó percig. Ezek azok a meccsek, amikért alaposan meg kell szenvedni, de sok pozitívumot adnak a csapatnak. Az a lényeg, hogy nyertünk, és hogy mindannyian odatesszük magunkat.”

Kezdõ volt

„Minden esélyt ki kell használni, amit kapunk az edzõtõl. Nagyon boldog vagyok a két gól miatt és a gyõzelem miatt.”

Elõnyben a riválisokkal szemben

„Ez csak azt jelenti, hogy jól kezdtük a szezont. Jól tesszük a dolgunkat, egységesek vagyunk, amióta elkezdtük, érezni, hogy egy csapatot alkotunk. Így is kell folytatnunk, mindig annyi pontot szerezve, amennyit csak lehetséges.”

Dedikálja a góljait

„A góljaimat a hamarosan születõ kislányomnak ajánlom”