Dembélé megcélozza a Clásicót?

December 23-án játsszák a meccset | Gyorsan gyógyul, de...

Nem csak a múlt héten feltöltött fotó, hanem a kiszivárgó hírek is arról szólnak, hogy szépen gyógyul Ousmane Dembélé sérülése, amit a Getafe ellen szenvedett el a combjában még szeptemberben. Több spanyol média is pedzegette annak a lehetõségét, hogy a támadó visszatérhet a pályára már idén is, különösen azért, hogy ott lehessen a december 23-i Clásicón Madridban.

Ennek a reális esélye azonban minden értesüléssel szemben igen alacsony. Tény, hogy jól halad a gyógyulása, már pályán is edzhet, és nem elképzelhetetlen, hogy a tervezettnél gyorsabban rendbe jön. Ilyen alapon akár még pályára is léphetne a december 23-i Clásicón a Madrid ellen.

De egyrészrõl nem lehet tudni, hogy hogyan alakulnak a következõ hetek, másrészrõl pedig nem egy könnyebb izomhúzódásról van szó, amit talán lazábban közelíthetnek meg az orvosok is, hanem egy nagyon súlyos izomsérülésrõl, amivel kapcsolatban jogos az óvatosság. Harmadrészt pedig bármennyire is szeretne a játékos ott lenni egy ilyen meccsen, ebben az esetben többet számít majd az orvosok és Valverde edzõ véleménye, akik egymástól függetlenül már nyilvánosan is elmondták, hogy nem szabad siettetni a dolgot, inkább gyógyuljon meg lassabban, de teljesen.

Ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy a csapat kevésbé szorul rá pillanatnyilag Dembélére, legalábbis eddig szépen jöttek az eredmények nélküle is. Természetesen most következik még jó néhány nagy rangadó, de még akár egy rosszabb novemberi-decemberi szereplés sem ad majd okot arra, hogy Dembélével kockáztasson bárki.

Ilyen formán szinte kizárható, hogy a francia játékos január elõtt mérkõzésen is visszatérjen a csapatba, és még januárban is várható, hogy némi fokozatossággal veheti majd fel a meccsritmust. A Clásicón pedig azoknak kell tudni jó eredményt elérniük, akik eddig is húzták a csapat szekerét az õsz folyamán.