Jön a Barça Everestje

Idegenbeli rangadók | Lemérhetik, mit tudnak | Irány Valencia, Madrid...

Jól sikerült a Liga elsõ két szakasza, a Barcelona eddig csak az Atlético Madrid ellen veszített pontokat, de korai lenne még örömódákat költeni. A válogatott szünet után következik nem csak az õsz, de az egész bajnoki szezon legkeményebb szakasza rangadók sorával, amik igazán megmutathatják, mit is tud Valverde csapata.

Iniestáék elõre is tudták, hogy a november közepétõl december második feléig tartó idõszak lesz talán a legkeményebb a teljes szezont figyelembe véve is. Olyan meccsek jönnek, amelyekben bõven benne van a pontvesztés, és egy vereség esélye is, a csapat erejét mutatja majd, hogy ezt hogyan vészeli át.

A meccsek közül kiemelkedik a Valencia, a Villarreal és a Madrid elleni bajnoki, mindhárom idegenben, de akad ezeken kívül is kemény összecsapás. Már a Leganés elleni találkozó is veszedelmes lehet, tekintve, hogy a Leganés idén átlagon felül teljesít, majd négy nap múlva jön a Juve elleni idegenbeli BL-csoportmeccs, ami a csoport elsõ helyérõl is dönthet. Újabb négy nap múlva pedig már Valenciában kell játszani.

A Mestallában akkor sem volt könnyû, amikor a Valencia éppen gyengébb volt, az idei szezonra azonban minden ismét kerek Marcelino vezetése alatt. A Valencia a Barça elsõszámú üldözõje, mindössze 4 pont a lemaradása, Messiékhez hasonlóan ráadásul veretlen.

A rangadó után talán lehet kicsit szusszanni, mert jön három hazai meccs, a kupában a Murciával, a Ligában a Celtával, a BL-ben pedig a Sportinggal. De ezt követõen esedékes még két idegenbeli bajnoki a Villarreal és a Madrid ellen, közte egy hazai Depor elleni meccsel. A Clásico jelentõségét nem kell magyarázni, de a Villarreal elleni 90 perc is a kiemelt meccsek közé tartozik, a Liga jelenlegi 5. helyezettje otthon még szintén veretlen.

Azt korai lenne kijelenteni, hogy akár a Liga is eldõlhet ezen a bõ hónapon, de az biztos, hogy nagyban meghatározhatja a Barcelona esélyeit, hogy ezeket az akadályokat hogyan veszi a társaság, és ennél még fontosabb, hogy ezek a meccsek és a mutatott játék garantáltan meg fogják mutatni, mennyire kész trófeák megnyerésére az idei együttes.

A Barcelona soron következõ meccsei:

  • November 18. – Leganés – FC Barcelona (Liga, 12. forduló)
  • November 22. – Juventus – FC Barcelona (BL, 5. játéknap)
  • November 26. – Valencia – FC Barcelona (Liga, 13. forduló)
  • November 29. – FC Barcelona – Murcia (Kupa 1/16, visszavágó)
  • December 2. – FC Barcelona – Celta Vigo (Liga, 14. forduló)
  • December 5. – FC Barcelona – Sporting CP (BL, 6. játéknap)
  • December 9. – Villarreal – FC Barcelona (Liga, 15. forduló)
  • December 17. – FC Barcelona – Deportivo (Liga, 16. forduló)
  • December 23. – Real Madrid – FC Barcelona (Liga, 17. forduló)