Az angol sajtó Messi lábai előtt

A szigetországi és a nemzetközi média is az argentin klasszisát, valamint a meccs színvonalát emeli ki

Legfőképp a mérkőzést a helyszínen végigkövethető angol sajtó, de a nemzetközi média is megemeli a kalapját Leo Messi előtt, aki sokak szerint nem csupán nagyon jól játszott, de ihletett állapotban varázsolt egy mágikus futballestét a labdarúgást szerető közvéleménynek. Alább szemezgettünk a legjobb megfogalmazásokból, de teljes mértékben természetesen egyik sem fedi Messi csodás játékát. 

Guardian: 

„Messi, a mester, ismételten elvarázsolta a Wembley stadiont, és a kiesés szélére sodorta a Tottenhamet mindössze két meccsel a csoportkör kezdete után. Minden egyes alkalommal, amikor labdához ért, valami jó dolog történt. Összegezve: Messi a földre vitte a Spurst, és győzelemre vezette a Barçát egy mestermű keretében a Wembleyben.”

The Telegraph:

„Két látványosságra lehetett figyelmes a szurkoló szerda este. Egyrészt a Barcelona futballozott nagyon jól, másrészt pedig Messi játszott olyan szinten, ahol csak ő van jelen.”

The Independent:

„Óriási öröm nézni a játékát, noha vélhetően a Spurs játékosai most nem így gondolják…Gólokat szerzett, kapufát lőtt, futott és helyzeteket teremtett… Mindenből kivette a részét, és mindegyik elemből magas színvonalon vette ki a részét.”

Río Ferdinand a ‘The Express’ hasábjain:

„Ő a legjobb futballista, aki valaha is a pályára lépett ezen a bolygón.”

Mirror:

„A Tottenham ugyan kétszer is igyekezett felzárkózni, de nem volt válasza Leo Messi zsenialitására. Messi jelentette a különbséget a thrillerben, amit a két csapat játszott egymással a Wembley stadionban. Az ő két varázslatos érintésével tudott nyerni a Barcelona.”

Times Sport: 

„Amikor annyira extrém módon fantasztikus vagy, mint Leo Messi, akkor minden lehetséges a számodra – beleértve azt is, hogy eldöntsd: hogyan és mikor kell meglőni a labdát az adott pillanatban. A bolygón már több millió futballista van, de a legjobb még mindig Leo Messi. Felejtsetek el mindenkit: az FA-t és Shahid Kant is (előbbi az Angol Labdarúgó-szövetség rövidítése, utóbbi a Fulham tulajdonosa, aki meg akarta venni a Wembley stadiont – a szerk.): a Wembley tényleges tulajdonosa ugyanis Leo Messi. Szerda este egy remekművel fektette két vállra a Tottenhamet, és Pelé, valamint Maradona mellett a történelem legjobbjai között lehet számon tartani.”

Olé: 

„A kulcs, ami megtörte a Tottenham hősies küzdőszellemét, a Barça 10-esének a zsebében volt, aki a meccs végén betört a tizenhatoson belülre, majd nagyjából 11 méterről likvidálta a történelmet. Hogy Spanyolországban ez nem sikerül neki? Idegenben viszont igen.”

Gazetta: 

„Messi ott hagyta a személyes lenyomatát a mérkőzésen: a harmadik gólnál ő indította el a támadást, majd ő is fejezte be azt Alba beadása és Suárez átlépős csele után. A Tottenham a végsőkig küzdött, de két alkalommal sem tudta átverekedni magát Valverde edző kapusán. A 90. percben Messi lezárta a találkozót. A vendégek a 602. góljukat ünnepelhették a 300. mérkőzésükön a legrangosabb európai kupasorozatban, és az Internazionaléval egyetemben fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezhetik magukat.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!