A Napoli az ellenfél a 16 között a BL-ben

Februárban kezd a csapat az egyenes kieséses szakaszban

Ma délben kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait, ahol a Barcelona az olasz Napoli ellen fog pályára lépni. Az egyenes kieséses szakasz februárban kezdődik az odavágókkal és márciusban kerül sor a visszavágókra – a Barça csoportgyőztesként a visszavágót fogja a Camp Nouban játszani. 

A katalánok az Atalanta, Chelsea, Tottenham, Lyon, Napoli ötösből kaphattak ellenfelet, közülük pedig a Napoli lett a befutó. A mérkőzés ugyan még messze van, de az olaszok rendkívül rossz szezont futnak az olasz bajnokságban és a korábbi évekhez képest egyáltalán nem számítanak olyan erősnek, jelenleg csak a 8. helyen állnak a tabellán és 8 meccse nyeretlenek. A mérkőzés külön érdekes lehet amiatt, hogy a Barcelona pont a nápolyiakkal játszott két felkészülési meccset is a nyáron, ezek közül pedig mindkettőt megnyerte 4-0 és 2-1 arányban. (A cikk alatti kapcsolódó tartalmaknál vissza lehet tekinteni azokra a meccsekre is.) 

A sorsoláson lettek még szép összecsapások: a címvédő Liverpool az Atleticóval kell, hogy megküzdjön a továbbjutásért, a Real Madrid pedig a Guardiola vezette Cityvel fog játszani.

A mérkőzések pontos kezdési időpontjai:

  • Odavágó: február 25., kedd, Napoli-Barcelona;
  • Visszavágó: március 18., szerda, Barcelona-Napoli

Karácsonyi last min. akció 50%-ig! Csütörtökig add le a rendelésed az Eurobarca Jézuskájának és garantáltan házhoz viszi a csomagod!

A legjobb 16 között kisorsolt párosítások:

Napoli – Barcelona

Real Madrid – Manchester City

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain

Atalanta – Valencia

Atletico Madrid – Liverpool

Chelsea – Bayern München

Olympique Lyon – Juventus

Tottenham – RB Leipzig