Akár el is maradhat a Barça – Napoli meccs

Az már hivatalos, hogy a Barcelonának zárt kapuk mögött kellene fogadnia a Napolit a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, de ebben a pillanatban könnyen elképzelhető az is, hogy egyáltalán nem játsszák le a mérkőzést a jövő héten.

Ez persze a legrosszabb eshetőség, de kizárni nem lehet, mert annyira gyorsan változik a szituáció az egyes államok intézkedései nyomán a koronavírus megfékezésére. Hasonlóképpen állandóan változik az egyes szövetségek, szervek álláspontja is a szituáció kezelésére.

A felvetés, hogy egyáltalán le tudják-e játszani a meccset, a Sevilla – Roma Európa-liga mérkőzés alapján került terítékre, mert a Roma ma nem tudott felszállni repülővel Spanyolország felé, a spanyol hatóságok ugyanis teljes berepülési zárlatot rendeltek el Olaszországgal szemben. A Roma küldöttsége azt gondolhatta, hogy őket azért beengedik Spanyolországba, de ez nem így volt. A Roma elnöke a sorozat halasztását kérte az UEFA-tól.

Ebben a szituációban az a várható, hogy a Napoli sem tud repülővel eljutni Olaszországból Spanyolországba. Megpróbálhat persze más úton eljutni Barcelonáig, több repülős átszállással és más országból érkezve, de egyáltalán nem biztos, hogy ez lehetséges lesz. Meg lehet próbálni buszon megközelíteni Barcelonát, ahogy éppen a katalán csapat tette még a Guardiola-éra alatt, amikor egy izlandi vulkánkitörés miatt busszal utazott el az Interhez Milánóba.

A koronavírus megállítására hozott intézkedések sora azonban még nem ért véget, ezért teljes a bizonytalanság ebben a kérdésben is, és természetesen nem lehet kizárni, hogy a meccs halasztásra kerül.