Minden, amit lehet tudni a Bajnokok Ligája újraindulásáról

Az UEFA június 17-én fogja hivatalosan is eldönteni, hogy mikor kezdődik és végződik a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírása. Sok klub támogatná az előrehozott dátumokat, Lisszabon rendezheti a negyeddöntőket. Az összes mérkőzés valószínűleg nem oda-vissza vágós rendszerben fognak zajlani, hanem egy találkozón fog eldőlni a továbbjutás sorsa.

A legtöbb bajnokság és minden sorozat márciusban a koronavírus járvány miatt fel lett függesztve, azonban közel a három hónapos szünet után újraindulhatnak a küzdelmek.

Bajnokok Ligája

Eredetileg Isztambul adott volna otthont a legrangosabb európai kupaporond döntőjének, azonban gazdasági okok miatt mégsem itt lesz a finálé, mert zárt kapuk mögött kéne lejátszani.

Míg a spanyol bajnokság folytatására meghatározott időpontok már hivatalosak (június 11), a Bajnokok Ligájáról egyenlőre nincsen még semmilyen hivatalos információ.

A LaLiga július középen már véget ér, amennyiben minden a tervek szerint halad, így a Bajnokok Ligája küzdelmei várhatóan augusztusban fognak visszatérni.

Elvileg beszéltek a Bajnokok Ligája augusztus 29-i fináléjának és az Európa-liga döntőjének augusztus 26-án történő lejátszásáról, a tervezett helyszíneken Isztambulban és Gdanskban. A török ​​főváros azonban a gazdasági kérdések miatt hamarosan lemond erről és Lisszabon vállalhatja magára a szervezést. Ha a Lisszabon féle javaslat nem jön be, akkor még mindig a terítéken van az Allianz Aréna és Wanda Metropolitano stadion is, ahol a tavalyi döntőt is rendezték. (Liverpool – Tottenham 2-0)

Mivel a klubok nem lesznek képesek pénzt keresni a jegyek eladásával, ha a mérkőzéseket zárt kapuk mögött tartják, ezért törekednek arra hogy a megfelelő óvinzézkedések betartásával már lehessenek nézők a helyszínen. 

Az is ismert, hogy a spanyol bajnokság 2020/21-es kiírása szeptember 12-én kezdődik majd, mindenképpen ezelőtt kell befejezni az elősző idényt.

Abban az esetben, ha a javaslat sikeres lesz akkor a Bajnokok Ligája döntőjére augusztus 22-én kerülhetne sor. Azonban ez még nagyon bizonytalan időpont. Igyekeznek azt is megoldani, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa Liga döntőjének időpontja ne azonos hétre essen.

A női Bajnokok Ligája

Az ötlet az, hogy a női Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának és  döntőjének is Bécs adjon majd otthont. A sorozat folytatása mindenképpen a férfi BL befejezése után lenne, így könnyen elképzelhető, hogy augusztus utolsó vagy szeptember első hetében lennének lebonyolítva az összecsapások.

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!