Lisszabonban, semleges pályán játszhatják a Barça-Napoli visszavágóját

Miközben mindenki június 17-ét várja, amikor hivatalosan is bejelentik a Bajnokok Ligája folytatásának pontos dátumát és helyszínét, lehetséges forgatókönyvek továbbra is felmerülnek.

A Bild értesülései szerint  – és nem a Bild volt az első, mely ilyen információhoz jutott – Lisszabon adhat otthont a Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonban hátralévő mérkőzéseinek egy minitorna keretein belül. Ez azt jelentené, hogy nem lesznek oda-vissza vágós párharcok, hanem egy mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás sorsa. A portugál főváros adhat otthont a negyeddöntő, elödőntő és a finálé mérkőzéseinek is.

Igen ám, de ebbe a sorba kerülne még négy nyolcaddöntő visszavágót is, közte a Barcelona – Napoli meccset, ahol a Barça lenne a pályaválasztó. A Barcelona 1-1-es eredményt játszott a Napoli vendégeként még február végén. Március 18-án került volna sor a barcelonai visszavágóra, azonban a koronavírus járvány miatt fel lett függesztve a sorozat. 

Ugyanígy elbukná a pályaválasztás jogát a Juventus, mely a Lyont fogadná, a Man. City, mely a Real Madridot, és a Bayern München is, mely a Chelsea-t. A szorosabb párharcok esetében pedig ez is sokat számíthat, hiába nem lesznek nézők a stadionokban, mert az egyenlőség elve ezzel elveszne.

A döntő is Portugáliában lenne

Eredetileg Isztambulban lett volna a finálé, de a törökök nagyon nehéz gazdasági helyzetben vannak, így lemondtak a döntő megrendezéséről. Képben volt még a hírek szerint Moszkva és Frankfurt is, de most Lisszabon tűnik favoritnak. 

Érdekesség, hogy Lisszabonban játszották 2014-ben a Bajnokok Ligája döntőjét. Ekkor két madridi csapat, a Real Madrid és az Atletico Madrid mérkőzött meg egymással a végső győzelemért, és végül a Real győzött.