Jöhet a Bayern, csütörtökön utaznak Lisszabonba

A Barça bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata közé, és pénteken már folytatja is a Bayern München ellen, semleges pályán, Lisszabonban. Ez vár a Barcelonára addig és ott.

A Napoli elleni siker után várhatóan egy nap pihenőt fog kapni a csapat, de ezen túl már minden nap a Bayern ellen készül majd. Egy bombaformában játszó, nagyon-nagyon erős Bayern ellen, mely egyértelműen esélyese a meccsnek, ám ezt az esélyességet tompítja a közhely: 90 percben kétségtelenül bármi megtörténhet.

A Barcelona így szerdáig biztosan otthon, az edzőközpontjában készül majd, csütörtökön fog elutazni Portugáliába, ahol a külvilágtól elzárva lesz elhelyezve egy szállodában. A Barça is, mint minden csapat, az UEFA-tól kap egy edzőpályát, ahol edzéseket tarthat, és elképzelhető még, hogy fog is tartani a német csapat elleni találkozó előtt. Ez az edzői csapat döntése lesz, hogy csütörtökön, tehát az elutazás napján még inkább Barcelonában, vagy már Lisszabonban edz a csapat, de ezt nem semmiképp sem teheti a stadionban.

Messiék a szállodájukat csak edzés vagy meccs miatt hagyhatják el, karanténszerűen teljesen el lesznek zárva a külvilágtól. Abban az esetben, ha a Barcelona továbbjutna a Bayern ellen, akkor már biztosan a kijelölt edzőpályán lennének edzések, és folytatódna a felkészülés az elődöntőre. De ez egyelőre távoli, a következő napokban Barcelonában kell felkészülni minél jobban a Bayern elleni rangadóra.