4-4-2 jöhet a Bayern ellen, feláldozva Griezmannt

Pár nappal a Bayern München elleni BL-negyeddöntő előtt egymástól független forrásokból hasonló taktikai tervek szivárognak ki – már ami a Barcelonát illeti. Valamilyen terv kétségtelenül kell, mert a Bayern München félelmetes csapattá fejlődött az elmúlt fél évben, és egy felkészületlen Barcelonát jó eséllyel simán elsöpörne az útjából.

És még ha ülni fognak Setién edző tervei, akkor is bőven benne van a pakliban, hogy a Bayern jut tovább az elődöntőbe, egyszerűen azért, mert jelenleg egy nagyon jó csapat. Mindenesetre a Barcelona Sergi Robertóval, Busquets-cel, De Jonggal és Vidallal építene a középpályáján egy olyan falat, ami segít megfékezni a müncheni támadásokat, különös tekintettel a széleken való zárásokra, ahol nagyon veszélyes szokott lenni a Bayern.

A négy játékos közül az eltiltásából visszatérő Vidal lenne a kiszivárgott tervek szerint a leginkább támadó játékos a baloldalon, de még középen, akinek feladata lenne, hogy minél többször érjen fel a kapu elé Messi és Suárez mellé. Sergi Roberto a jobb oldalon segítene be Semedónak mind támadásban, mind védekezésben, De Jong és Busquets pedig középen jelentenék a bástyákat.

Ezzel a változtatással a Barcelona elérné, hogy biztosan nem lenne létszámhátrányban a bajorokkal szemben, még akkor is, ha felad a támadó erejéből valamennyit. Így ugyanis Messi és Suárez mellett más vérbeli támadó nem lenne a pályán, Griezmann biztosan a padon ülne. A védelemben nem várható semmilyen változtatás az elmúlt meccsekhez képest.

Ezzel az elképzeléssel már nyert meccset Setién, idegenben a Betis ellen 4-4-2-t játszott a Barcelona, még ha nem is volt végig diadalmenet az a meccs sem. És nyilvánvaló, hogy a Betis és a Bayern között nagy különbség van, ettől függetlenül az biztos, hogy a stabilitás elengedhetetlen alaptétel lenne ezen a mérkőzésen, ami nélkül hiába lehet jó napja Messinek, akkor sem érne el semmit a Barcelona.

Egy jó alappal pedig a Barcelona esélyei nőnének, különösen akkor, ha a stabilitás megvalósul, és emellé még a támadóknak is sikerülne emlékezeteset nyújtani.