5.000 nézőig nyitott kapus lehet a Barça – Dinamo Kijev

A november 4-én esedékes Barcelona – Dinamo Kijev mérkőzés lehet az első nyitott kapus meccse a Barcelonának a járvány márciusi kitörése óta. Döntés még nincs, de az ügyben meghatározó szereplő Katalán Kormány részéről csütörtökön ezt támogató nyilatkozat jelent meg.

A Generalitat de Catalunya, tehát a katalán kormányzat részéről a sportügyekért felelős általános titkár, Gerard Figueras nyilatkozott pozitívan. “A következő mérkőzésre, abban az esetben ha a járványhelyzet nem alakulna sokkal rosszabbul, azt mondanám, hogy a szükséges protokollok készen lehetnek ahhoz, hogy a Barcelona nézőket fogadhasson a Camp Nouban.”

“A protokoll, hogy nézők lehessenek a Camp Nouban csak a nemzetközi sorozatban alkalmazható, a Bajnokok Ligájában, ami a bajnokságot illeti, a protokollt a madridi kormány határozza meg, és ebben a pillanatban nincs tervben, hogy változzon a szabály.”

Gerard Figueras a Barcelona korábban tervezett, lépcsőzetes nézőszám emelésével kapcsolatban viszont óvatos volt, és inkább arra intették a klubot, hogy addig ne tervezzenek előre, amíg egy meccset ki nem értékeltek. Az a várható, hogy a Dinamo Kijev ellen akár 5.000 néző is lehet, de azt nem lehet megmondani, hogy a Juventus elleni hazai csoport rangadóra hány nézőt engedhetnek majd be.