Valverde: „Ez az év egyik legrosszabb meccse”

Védte is a csapatát

Ernesto Valverde elismerte, hogy a Barcelona nem brillírozott Leónban a Kupa idei első meccsén, de szerinte bizonyos szempontból ez normális is, mivel a Király Kupa első mérkőzése hagyományosan ilyen…

„Számomra ez az év legrosszabb meccsei közé tartozik, a kupa első meccse minden évben ilyen, és mindig nagyon nehéz. Láttam azonban pozitív dolgokat is a csapattól. Ilyen esetekben normális, hogy egy különösen lelkes, nagy lendülettel futballozó ellenféllel találjuk magunkat szemben.”

Sok szabálytalanság

„Az ellenfelünk mindent beleadott, nagy lendülettel játszottak… és kicsit túl messzire is mentek. Az első 10 percben volt 15 szabálytalanság.”

***

Megemlékeznél a Madrid elleni 5-1-ről? A már ikonikus kezecske, spanyolul Manita, Piqué arca, és minden adat, ami az újabb történelmi győzelemhez kapcsolódik ott van ezen az egyedi darabon. Limitált példányszám, rendeld meg most, hogy ne maradj le róla!

A tartalékok

„Ezeken a mérkőzéseken ott van az a nehézség is, hogy nincsenek ott a megszokott társak, viszont mindannyian küzdöttek, próbálkoztak. Azt gondolom, hogy ők hasznosak a csapat számára, ez az eredmény pedig összességében pozitív a hazai visszavágóra tekintettel. Ma nagyon hiányzott az utolsó, sikeres passz, a játékok lezárása. Domináltunk a játékban, de nem tudtuk befejezni az akciókat.”

Király Kupa

„Ezeket a mérkőzéseket nem igazán szeretem. Az ellenfél mindig kétszáz százalékot ad, egészen másként állnak fel, mint azok, akikkel a bajnokságban találkozunk, és egész egyszerűen nehezek ezek a meccsek. Mindig egy kicsit idegesebb is vagy. A párharc még nincs lezárva, a Cultural nagyon jó mérkőzést vívott, még minden nyitott így.”