„Boateng? Nem adhatunk sok időt a beilleszkedésre, akkor vége lenne a szezonnak”

Valverde a Sevilla elleni kupameccs odavágója előtt

Ernesto Valverde megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Sevilla elleni Király Kupa-negyeddöntő odavágója előtt. A mérkőzésen kívül szóba került még a csapat friss igazolása, Kevin-Prince Boateng, Suárez hétvégi gólja, és az esetleges játékosmozgások, valamint több játékos pillanatnyi helyzete is.

Sevilla

„Nehéz meccs lesz, a Sevilla nagyszerű csapat, amelyik jól teljesít hazai pályán, és kimondottan eredményes az egyenes kieséses szakaszokban.”

Három védős rendszer

„Egyre több csapat alkalmazza ezt a játékrendszert. A Levante jól játszott, és nekünk is volt pár nagyon jó mérkőzésünk, amikor három védővel álltunk fel. A három és az öt védős felállásnak is megvannak az előnyei és a hátrányai.”

Boateng

„Ő egy sokoldalú játékos, aki jelen pillanatban 9-es pozícióban szerepel. Ismeri a spanyol bajnokságot, rutinos és mindenhol magas szintet képviselt. Más típusú játékos, mint Munir, de ő már nincs velünk. Tudja, milyen feladat vár rá, reméljük, hogy sokat segít majd nekünk. Nem adhatunk neki sok időt a beilleszkedésre, mert akkor vége lenne a szezonnak. Nálunk mindenki tiszta lappal indul. Láttuk a teljesítményét a Las Palmas csapatában, bízunk a képességeiben.”

Denis Suárez

„Nem tudom, hogy itt fejezi-e be a szezont.”

Jordi Alba

„Nemrég Miranda játszott. Megvannak a lehetőségeink, hogy variáljunk a baloldalon.”

További igazolások

„Nem tartom valószínűnek, hogy érkezne valaki, de amennyiben Denis Suárez távozik, lehet, hogy lesz érkező is.”

A Barça-filozófia

„Időnként előfordulnak meglepő igazolások. Paulinho és Vidal érkezése is váratlan volt, de mindketten jól teljesítettek.”

Suárez gólja

„Láttam a felvételeket és véleményem szerint jól döntött a játékvezető. Igaz, hogy volt kontaktus Suárez és Cuellar között, de a labda szabad volt, tehát szerintem a gól érvényes.”

Coutinho

„Sokat volt játékban, sokat tud adni a csapatnak. Ugyanakkor fejlődnie kell, de bízunk benne. Nagy az elvárás a játékosok és az edző felé, de látszik rajta, hogy minden nap fejlődni akar.”

Malcom

„Január 31-ig bármi megtörténhet. Vannak, akik többet és vannak, akik kevesebbet játszanak. Sokat várunk Malcomtól, de megvannak hozzá a képességei, harcolnia kell a játékpercekért.”