Mit mutat a bizonyítvány: értékeltük a csapatot a Clásicón

Coutinho ↓, Malcom ↑

A Barcelona – Real Madrid kupa elődöntő első felvonásán a katalánoknak hazai pályán csak 1-1-re futotta, amin a csapat mindkét arcát megmutatta: az első 30 percben a csúnyább, dekoncentrált játékát és a szebbiket is, amelyikkel a mérkőzés közepén dominált és egyenlíteni tudott. A játékosok teljesítménye széles skálán szórt, több játékos is alulteljesített magához képest, de volt egy-két pozitív meglepetés is. A tegnap esti El Clásico bizonyítványa. 

Ter Stegen 7

A német portásnak nem voltak különösebben emlékezetes védései, 1 gólt kapott a mérkőzés elején, arról annyira nem tehetett, emellett egy bizonytalan és veszélyes kijövetele akadt, de Benzema és Bale sem büntette meg érte. Ezeken kívül gyakran bevonták a hátsó építkezésbe és kipasszolgatásokba, ezeket a szituációkat jól megoldotta, az összkép mindenképpen pozitív.

Semedo 7

Semedo szerepeltetése Sergi Robertóval szemben indokoltnak bizonyult, ugyanis Vinicius Junior rendkívüli robbanékonysága gyakran okozott veszélyes szituációkat, amit Semedo többször magabiztosan kezelt és rendre megoldott, még ha nem is maradéktalanul, mert a fiatal brazil sokszor okozott zavart a barcelonai védelemben. Emellett a portugál gyakran futott fel a támadásokkal és az összhang is megvolt közte és Malcom között – az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményével remélhetőleg Valverde is elégedett, mert többször is bátran játszhatna komoly meccseken is Roberto helyett.

Pique 7

Pique a mezőny egyik legjobbja volt tegnap, stabilan tette a dolgát a védelem tengelyében és Vinicius Juniort is többször szépen megállította, amikor Semedo későn ért vissza. A gólban nem volt benne és a győzelembe sem tudta belehajszolni a többieket.

Lenglet 6

Lenglet egyszer nagyon elaludt, a kapott gólnál Lucas kiszorított helyzetből verte meg, ami mindenképpen a lelkén szárad, de az egyenlítésnél övé volt Alba indításával a kulcspassz.

Alba 6

Jordi Alba talán Messi hiánya miatt nem volt képes a tőle megszokhatót hozni, Semedo például kivételesen a támadásokat is jobban támogatta, de az egyenlítő gólban elévülhetetlen érdemei voltak a védelem mögé futásával. Kár, hogy nem 5 centivel magasabb, akkor talán kifejeli a labdát Benzema elől a Madrid gólja előtt.

Rakitic 6

Rakitic az első félidőben szürke és lassú volt, viszont a második félidőre összekapta magát, kapufát is fejelt, de önmagához képest mindenképpen gyengébb produkciót adott elő, a cseréje is teljesen indokolt volt.

Busquets 6

Busquets szokásos meccsenkénti legalább egy könnyelműsége tegnap is megvolt, melyet ismét veszélyes Real Madrid helyzet követett. Emellett viszont volt pár gyönyörű megmozdulása, de igazán nem tudott lendíteni a csapat szekerén a döntetlen után.

Arthur 7

A fiatal brazil mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, stabil teljesítményt nyújt, passz- és labdabiztos. Továbbra is egy kicsit több kéne tőle az előre játékban, kulcspasszokban, egyébként jól forgatja a játékot. A középpálya legjobbja volt.

Coutinho 4

Hasonló pozitív jelzőket sajnos nem mondhatunk el honfitársáról Coutinhóról, hiszen ismét súlytalan és szürke volt a pályán. A klub legdrágább igazolásának pont az ilyen meccseken kellene magára vállalnia a vezér szerepet Messi hiányában és vinnie a hátán a csapatot. Ehhez képest mintha eggyel kevesebben lennének vele a pályán. A meccsenkénti 1-2 távoli lövése most is megvolt, de ezek még csak kaput sem találtak. Ezen kívül szinte nem is volt megemlíthető mozdulata. Több kell Cou, sokkal több…

Suarez 5

Eggyel jobb értékelést kapott, mégis leginkább Suárez miatt mehetett fel a pumpa a szurkolókban, hisz Messi jóbarátja ovis módjára botladozott a labdában, gyakran megakasztva a támadásokat, emellett ha sikerült megfelelően lekezelnie a lasztit, akkor rendre rossz döntést hozott. Coutinhóval ellentétben viszont azt is megmutatta, amiben nagyon jó, még ha csak egy-egy alkalommal is: ha jó helyen kapja a labdát, 1-2 érintésből bárhonnan életveszélyesen tud lőni. Az utóbbi időben Valverde szépen terhelte a 32 éves játékost, talán a fáradtság is az oka a rossz teljesítménynek mostanság.

Malcom 7

A mezőny talán legjobbja, aki ugyan az első félidőben gyakran hozott rossz döntéseket, talán izgult is kicsit a meccs tétje miatt, mégis látszott rajta az igyekezet, a bizonyítási vágy. Egy El Clásicón kapott lehetőséget és ezt meg akarta hálálni. Többször visszajött szervezni a játékot és ő volt a legveszélyesebb a madridiak kapujára. Messit kellett pótolnia, úgy, hogy eddig alig kapott lehetőséget, ezt pedig a vele szemben elvárt szintnek megfelelően ellátta, a gólja pedig nagyon fontos volt.

Messi 7

A szűk fél órát játszó Messi nem igazán tudta felpörgetni a játékot, magához képest nem teljesített kiugróan jól, az összképet nézve viszont nem lógott ki lefele a többiekhez képest. Egyértelműen veszélyesebb a csapat, teljesen más a játék képe, amikor a pályán van – a fél óra viszont, amit kapott, most nem volt elég a csodára. Majd a visszavágón.

Vidal 6

Vidal agilisan szállt be a párharcba és csúszott-mászott a pályán. Az igyekezeten kívül többet nem tudott viszont a pályára tenni.

Alena –

Először játszott Clásicón, egyszer szépen megindult a hajrában, ahol ha kicsit higgadtabb és felemeli a fejét, talán egy gólhelyzetet is összehozott volna.