„Nem hiszem, hogy az állásomért játszanánk”

Valverde jó Valenciát vár

Ernesto Valverde megtartotta a sajtótájékoztatóját a Valencia elleni Spanyol Kupa döntője előtt. A spanyol szakember dicsérte a Valenciát, beszélt a liverpooli meccs utóéletéről és a sérültekről is.

A döntő és a csapat állapota

„Nagyon fontos mérkőzés, ugyanis újabb trófeát szerezhetünk a klubnak és tavaly után ismét duplázhatunk. Nem volt egyszerű bejutni a döntőbe, néhány komplikált feladaton kellett ehhez túljutni. Nehéz meccs elé nézünk, ugyanis az ellenfelünk nagyszerű formában érkezik erre a találkozóra. A bajnokságban mindkét meccs döntetlennel zárult, reméljük megtörjük ezt a sorozatot.”

Anfield

„Természetesen egy ekkora pofon után mindig nehéz, de az előtted álló akadályokra kell tekinteni és azokkal kell szembenézni, ahogyan tettük azt a liverpooli meccs utáni bajnokikon. Most megvan az esélyünk egy újabb trófea megszerzésére és mindent meg fogunk tenni, hogy begyűjtsük, hiszem a szezon kezdete óta erre készülünk.”

Az állása a tét

„Nem gondolkodom ezen, csak a győzelem jár a fejemben. Részei vagyunk a shownak, de minden nap végezzük a dolgunkat. Ha megnézzük a szezont nem csak nekem voltak nehezebb időszakaim. Marcelinoval is megesett, a Real pedig kétszer is edzőt váltott a szezon során. Ha végignézel a csapatokon, mindenhol vannak nehezebb pillanatok.”

Messi szeretné, ha folytatná

„Mindnyájan tudjuk, hogy egy kiesés után, főleg egy ilyen váratlan kiesés után, mint amilyen a miénk volt, mindannyian felelősek vagyunk, főleg a középpontban állók, amiért nem látták ezt előre és nem tudtak ezen változtatni.”

Bartomeu támogatása

„A klub mindig támogatta a munkám, nincs miért panaszkodnom, nem érzek nyomást.”

Sok hiányzó

„Semedo esetében követnünk kellett a protokollt, de pénteken már edzett, nem hiszem, hogy bármi problémája lenne. Csütörtökön beszéltem Arthurral, láttam, hogy jobb állapotban nem játszatnék egy kérdéses egészségi állapotú játékost. Coutinho játékával kapcsolatban viszont vannak kételyeim.”

Az Anfield tanulságai

„Természetesen sok következtetést levontunk abból a mérkőzésből, de egy kérdés levonni a tanulságot és másik a nagyközönség elé tárni ezeket, ugyanis utóbbi könnyen tűnhet úgy, hogy bocsánatot kérünk vagy 1-1 játékosunkat kritizáljuk a bukásért.”

A BL-ben elért eredmények

„Ezeket az eredményeket nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Kétszer estünk ki a a Bajnokok Ligájában, meg kell vizsgáljuk ezeket a dolgokat.”

Kevés labdabirtoklás

„Emlékszem, hogy azt mondtam, hogy nem a kontroll a fontos hanem a támadás. Jól emlékszem, mert a sajtótájékoztatókat arra is használom, hogy üzenjek a csapatnak. A labdabirtoklás az egyik formája a támadásnak. Az a célunk, hogy gyorsan járassuk a labdát, meglegyen a labdatartás az ellenfél térfelén. Tisztán emlékszem, hogy a Liverpool ellen az első félidőben ezeket véghez tudtuk vinni.”

A második duplázás

„Számomra ez egy rendkívüli lehetőség, de az motivál, hogy egy nagy csalódás után úgy mehessünk vakációra, hogy sikerült megismételni a tavaly elért eredményeinket és, hogy fenntartsuk a győzelmi vágyunkat.”

Cillessen utolsó meccse

„Nem tudom, nem tudom megmondani, hogy ez lesz-e az utolsó meccse.”

*Egyszerűt, mégis látványosat keresel? Akkor az alábbi, egyedi, 100% organikus pamut Barçás póló neked is készült. Legyél feltűnő és mégis visszafogott benne!