„Akkor a legfontosabb az egység, ha a vereségek jönnek”

Enrique szerint nem változott semmi szerda óta | Jó Deporra számít

Természetesen még mindig a PSG elleni elképesztő fordítás hatása alatt áll a spanyol sajtó, így Luis Enrique, a Barcelona szakvezetője a Deportivo elleni bajnoki találkozót felvezető sajtótájékoztatóján is kénytelen volt inkább erről beszélni, mint a galíciai együttesről. A vezetõedző bízik abban, hogy csapata képes lesz a földön maradni, és megfelelően kezelni a továbbjutást, a Depor elleni meccs pedig ideális lehet arra, hogy folytassák a megkezdett utat.

Veszélyes lesz a Depor

„Amióta edzõváltás történt, három játéknap alatt 5 pontot szereztek. A hétközi meccsek miatt nem volt sok lehetõségük az edzéseken gyakorolni a játék azon elemeit, melyek javításra szorulnak. Azt gondolom, Pepe Mel örül annak, hogy a jövõ hét szabad lesz a számukra.”

A csapat állapota

„Jó a csapat állapota, látni fogjuk majd holnap, hogy ki mennyire tudott regenerálódni, A szezon végéhez közeledve jól jön egy kis válogatott szünet majd, habár ez a játékosainkon annyira nem segít, mert sokan meghívót kapnak a nemzeti együtteseiktõl. Az április õrült lesz, kilenc mérkõzést játszunk le egy hónapon belül…”

A nagy mentális megterhelés

„Ez nagy hátrány szerintem is, és meg kell találni a megoldást rá. Bízom a csapatom intelligenciájában és józan eszében, és képesek leszünk kezelni az elõzõ hetek megterhelõ idõszakát.”

Mi volt a legmeglepõbb, amit olvasott a sajtóban ezen a héten?

„Nem tudom, hogy a sajtó mit írt, illetve hogy az jó vagy rossz volt-e. Lehet, hogy nem hisz nekem, de én sosem olvasom el ezeket. Ez nem az én munkám.”

Semmi sem változott a továbbjutás óta

„Semmi sem változott a PSG elleni meccs óta, õrültség lenne változtatni valamin emiatt a 90 perc miatt.”

Visszatért a csapategység Barcelonába?

„A szerda mindenki számára óriási dolog volt. De egység mindig volt a Barçánál, amióta én itt vagyok, és ez az, ami egy csapatot igazán csapattá tesz. Nem csak a fiatalabb játékosoknál volt meg mindig is, hanem az idõsebbeknél is. Ez szép dolog akkor, amikor a csapat magasba emeli a megnyert trófeákat, de különösen fontos jelenség azokban az idõkben, amikor elérnek a vereségek.”

A 3-4-3 jótékony hatása

„Amivel nem lehet engem vádolni, hogy konzervatív lennék. Mindig azt tesszük, ami a legjobb a csapatnak, bármi is legyen az.”

Rakitic hosszabbított

„Nagyon jó hír, amikor egy, a csapat számára meghatározó futballista úgy dönt, hogy hosszabbít. Persze sok csapat érdeklõdött utána, hiszen rendre remek teljesítményt nyújt, és folyamatosan dolgozik azon, hogy még jobb legyen.”