Rubi: „Akarjuk majd a labdát, de…”

Az Espanyol trénere sportszerű összecsapást remél

A városi rivális Espanyol vezetőedzője, Joan Francesc Ferrer Sicilia – ismertebb nevén Rubi – pénteken kora délután megtartotta a katalán derbit felvezető sajtótájékoztatóját. A Barcelona edzői stábjában a 2013-2014-es szezonban dolgozó edző bátor játékot vár a csapatától, ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy a labda nélkül is rendben kell lenniük. 

„Akarjuk majd a labdát, ugyanakkor tudjuk azt is, hogy nagyon nehéz tőlük elvenni azt. Realistán kell látnunk a helyzetet. Megpróbáltunk felkészülni azokra az időszakokra is, amikor nem lesz nálunk a játékszer. A játékosaim rendkívül motiváltak, hogy ők legyenek az elsők, akik az Espanyol színeiben legyőzik a Cornellában a Barcelonát bajnoki mérkőzés alkalmával.”

Dolgozott a Barçánál is

„Az Espanyol jelenleg lefektetett egy jól körülhatárolt koncepciót, amiben maximálisan hiszünk. A Barça szintén vakon bízik a játékstílusában. Lehetnek különböző egyéniségek, de a modell érinthetetlen.”

 

 

Messi

„Elsőként tudnunk kell, hogy a pálya mely területén van a legnagyobb befolyással a játékra, aztán pedig a passzait le kell fülelnünk – nem csak az egyéni megmozdulásaira kell tehát figyelnünk. Nem szabad azonban rá kihegyeznünk a játékunkat, ugyanis hiába tesz rendkívül sokat hozzá a Barcelona játékához, és hiába járul hozzá a Barcelona sikereihez extrém módon, kiváló játékosokkal van körülvéve. Ráadásul nem csak gólt tud szerezni, hanem gólpasszokat is tud adni…”

Aranylabda

„A történelem legjobb labdarúgóját nem tudom megítélni, hiszen nincsen mögöttem 50-60 évnyi tapasztalat… Azt viszont tudom, hogy ha egy játékos egy idényben 50 gólt szerez, akkor hosszú ideig döntő faktor tudott lenni. Én vezetőedzőként nem tudnám eldönteni, hogy ki nyerje, de az az érzésem, hogy minden évben sokkal nagyobb súlyt kap a megnyert cím, mint a valós teljesítmény.”

Piqué és a Cornella

„A mi hozzáállásunk sportszerű lesz, remélem, hogy ő is így készül a meccsre. Meggyőződésem, hogy mindkét fél így áll majd hozzá a találkozóhoz.”

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz ki három terméket pólóink, pulóvereink vagy táskáink közül bármilyen összetételben, és a három közül csak kettőért kell fizetned!