Valverde: „Puig? A B csapatra kell koncentrálnia…”

A tréner sportszerű katalán derbit remél | Luis Suárez valószínűleg fel fog épülni a meccsre

Ernesto Valverde vezetőedző az Espanyol elleni katalán derbit felvezető sajtótájékoztatóján értékelte a csapat aktualitásait péntek késő délután. A tréner szoros mérkőzést vár szombat estére, és tisztában van az érzelmi faktor jelentőségével. Szóba került még a szerda este az első csapatban bemutatkozó Riqui Puig jövője, valamint Luis Suárez térde is. 

„Ez egy kiegyenlített derbi lesz, már ha a különbséget nézzük a két csapat közt a tabellán. Ugyanakkor a pontkülönbség sem igazán számít, hiszen ezeket a derbiket a játékosok sokkal inkább szívvel, mintsem ésszel játsszák. Az Espanyol hiába veszített nemrég a Girona ellen a saját stadionjában, nagyon jó formában vannak, a Cornellában pedig különösen erősek. Számunkra ez egy óriási teszt lesz, hiszen az összes csapat megszenved idén idegenben, ezért is olyan kiélezett most a bajnokság.”

Rubi veszélyesebb csapatot alkotott, mint Quique (az Espanyol korábbi trénere)? 

„Természetesen két különböző edzőről és játékfelfogásról van szó, de nem jelentenék ki semmit sem a veszélyességet illetően, hiszen tavaly kétszer jártunk itt, egyszer kikaptunk, egyszer pedig döntetlent értünk el… A tavalyi Espanyol inkább visszahúzódott, lezárta a területeket mélyen a saját térfelén, majd gyors ellentámadásokat vezetett. Az idei viszont letámad, és felvállalja a kezdeményező szerepet.”

Rubi játékfelfogása közelebb áll a Barçáéhoz?

„Lehetséges, hogy így van, de korai még értékelni, hiszen a bajnokságból rengeteg meccs van még hátra.”

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz ki három terméket pólóink, pulóvereink vagy táskáink közül bármilyen összetételben, és a három közül csak kettőért kell fizetned!

Az öltöző menedzselése

„Nem az összes játékos egyenlő, ráadásul a személyiségüktől is függ, hogyan kell közelítened feléjük. A lényeg viszont az, hogy mindegyik játékosra gondolnod kell, és ezt éreztetni is kell velük, hogy számítasz rájuk.”

Meg tudja zavarni a Cornella a közellenségnek számító Piquét?

„Remek szezont fut, de remélem, hogy a hangulat, valamint a két csapat viselkedése a lehető legjobb lesz – még az egyértelmű rivalizálás ellenére is.”

Luis Suárez felépül a meccsre?

„Kezelték a térdét az utóbbi napokban. Szerintem végül játékra alkalmas állapotban lesz, ám a szükségesnél többet nem töröm ezen a fejem.”

Riqui Puig felkerül az első csapatba?

„Nem tudom, a jövőt nem tudom megjósolni, és meg kell várnunk, hogyan alakul a szezon. Ugyanakkor ez egyértelműen fantasztikus hír, hogy vannak olyan játékosok a B csapatban, akik kiválóan teljesítenek. Ennek ellenére a B csapatra kell koncentrálnia, és ezt egyébként ő pontosan tudja is.”