Messi: „Máskor nagyon sok szabadrúgást lövök, és nem mennek be”

Szerény maradt ezúttal is

A Barcelona egésze jó volt az Espanyol ellen, de a legjobb azért most is az a Messi volt, aki két zseniális szabadrúgás gólt is szerzett. De ahogy a meccs után mondta, nem a gólok érdeklik, csak a Barça formája és győzelmei.

„Nagy értéke van annak, hogy elérjük, az Espanyol ne azt a formáját hozza, mint egyébként ebben a szezonban. Nagyon határozottan jöttünk ki, irányítottuk a játékot, és szerencsénk volt, hogy gyorsan meg tudtuk lőni az első gólt, ami megváltoztatta a meccs dinamikáját. És ez abban is segített, hogy több területet találjunk. Nem hagytuk őket játszani, tartottuk a labdát, és amikor nincs náluk, ők is szenvednek, mert ők is játszani szeretnek, és előretoltan letámadni. De jobbak voltunk minden tekintetben.”

Extrán motivált volt?

„Nem. Jól sikerült a kezdés, benne voltunk a meccsben, és akartunk. Tudtuk, hogy egy nehéz pályára jövünk, hogy ki az ellenfelünk, és nem csak azért, mert egy derbiről van szó, hanem mert nagyon jó szezont futnak, különösen játékban. Remek edzőjük van, ezért is jöttünk ki így a pályára.”

Van egy rituáléja a szabadrúgásokra?

„Általában igyekszem egy kicsit követni egy rituálét, és ugyanúgy csinálni, hogy újra jól sikerüljön. Most jól sikerült ez a két eset, máskor, viszont nagyon sok szabadrúgást lövök, és nem lövöm be őket. Most szerencsém volt, hogy egymást követően kétszer is be tudtam lőni.”

Dembélé

„Nagyon jó formában van, tele van kedvvel, ma is jó meccset játszott, gólt is szerzett, és fontos volt. Ez egy hosszú folyamat, és szükségünk van rá, de mindenki másra is, hogy érezze jól magát az öltözőben, legyen elkötelezett. Elégedettek vagyunk a meccsel és örülünk a góljának.”

2=3! Itt a legjobb alkalom, hogy beszerezd a Barçás karácsonyi ajándékokat. Válassz amíg nem késő!

Egyszer egy mesterhármas szabadrúgásokból?

„Nem gondolok ilyesmire, sem arra, hogy gólokat lőjek. Csak szeretnénk folytatni a jelenlegi dinamikát, nyerni a meccseket, és elől állni, megtartva az előnyt a Sevillával és az Atléticóval szemben.”