Mit mutat a bizonyítvány? Barcelona-Leganes számokban

Értékel a szerkesztőség

EUROBARÇA SZUBJEKTÍV

A szerkesztőség véleménye

A legfontosabb célját elérte a Barcelona a Leganes ellen tegnap, otthon tartotta a három pontot és továbbra is vezeti a bajnokságot. Dembélé a sérüléséig szenzációs volt, Aleña szintén kiemelkedő volt magához képest, Alba pedig két gólpasszt osztott ki, Coutinho ellenben megint csak erőlködött – így értékelünk mi. 

Ter Stegen: 7 – Nem tehetett a gólról, más dolga pedig nem nagyon volt.

Sergi Roberto: 6 – Hátul nem volt túl sok dolga, előre viszont kevés volt, de hibákat sem vétett. A sárga lapjával Piqué hibáját javította, az nagyon kellett, különben elfutott volna a Leganes.

Piqué: 6 – A kapott gólnál lemaradt, de végül nem volt túl nagy jelentősége, a vezető gólnál viszont dicséretet érdemel, mert az ő harcos-cseles labdakihozatala után indult meg Aleña a kapu felé.

Vermaelen: 6 – Ő is lemaradt, ez mínusz pont. De nem sérült meg, ez meg nagy plusz az ő esetében.

Alba: 8 – A vendég gól előtt kicsit elaludt, cserébe két gólpasszt is kiosztott és volt még ezen kívül is 2 kulcspassza, összességében ez elég korrekt.

Busquets: 7- Tette a dolgát, de semmi extra nem érkezett tőle ezúttal.

Arthur: 7 – Szépen forgolódott, voltak szép passzai fű alatt, de kicsi hiányérzet maradt bennünk. Mindenesetre élmény nézni, ahogy nem tudják elvenni tőle a labdát.

Alena: 8 – Váratlanul kezdőbe került és váratlanul jól játszott, voltak remek megindulásai, jól állt a lábán, szépen összekötötte a támadókat a védőkkel támadásépítéseknél, úgyhogy a meccsből mindenképpen meríthet önbizalmat. 5-ből 5 csele sikeres volt, és volt 2 kulcspassza is. Pofás.

Coutinho: 5 – Vagy 4, vagy 3? Görcsös, pontatlan, így meg semmire nem megy a csapat vele. Ráadásul mintha egy idő után a kedvét is venni a sikertelenség, feleslegesen cipeli a labdát, rossz döntéseket hoz. Dembélénél bejött Valverdétől a kritikákra reagálva az, hogy csak játszatta és játszatta, valamint megvédte minden sajtótájékoztatón, „a csapatnak sokat ad, szükség van rá” – reméljük ez a brazilnál is bejön.

Suárez: 7 – Nem szívesen játszanánk ellene védőként. Vagy kapusként. A gólján kívül inkább csak veszekedett, provokálta az ellenfelet, ők meg viszont, sokat rontott, de a gól az gól.

Dembélé: 9 – Úgy fut, mint Usain Bolt, úgy szlalomozik a védők között, mint egy versenysíző és olyan pontosan célzott, mint van Gerwen a darts VB-n. Volt már jó meccse a Barcelonában, de talán sosem volt még ennyire domináns, ami a meccset nézve is átjött, nem csak a brutális statisztikái alapján. Óriási fegyver lehet tavasszal a BL-ben is, ha nem csak Messi, hanem ő is meg fogja tudni bontani a betömörülő védelmeket. Talán nem sérült meg nagyon, úgyhogy bízunk benne, hogy megmarad az első félidei formája, szükség lenne rá bár Coutinho nem biztos, hogy örülne neki.

Cserék:

Messi: 8.5 – Beállt, Suárez segítségével lezárta a meccset, aztán lőtt egyet ő is. Átmozgatás, rutinmunka.

Rakitic: (-) – Nem hagyhat ki meccset!

Malcom: (-) – Nem sokat tett hozzá a közöshöz, de most nem is volt rá nagy szükség.

A mérkőzés statisztikái:

Statisztikák: Whoscrored.com

***