Jön az újabb nyertes bajnoki?

Girona - Barça

Az FC Barcelona vasárnap délután a Girona FC ellen játszik a La Ligában. A katalán derbin a Barça célja az, hogy behúzza zsinórban a nyolcadik győzelmét a spanyol bajnokságban.

A Girona nem a legjobbkor találkozik a Barcelonával. A katalán kis csapat hat meccse veretlen a La Ligában, és hat játékosuk is sérüléssel küszködik. Hazai pályán az elmúlt négy mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, viszont egyik találkozón sem kaptak kettőnél több gólt. A jó védelemre vasárnap is szüksége lesz a Gironának – és az eltiltásból visszatérő Stuanira is -, mert a katalán óriás valószínűleg a legerősebb csapatával fog felállni.

A Barcelona – a Gironához hasonlóan – hét közben a Király Kupában játszott, és két gólos vereséget szenvedett a Sevilla otthonában. Azonban ehhez az is hozzátartozik, hogy több kulcsjátékosát is pihentette Ernesto Valverde edző. Ter Stegen, Jordi Alba, Busquets, Messi, Coutinho és Luis Suárez sem kezdett az andalúziaiak ellen, így a vasárnapi bajnokira frissen érkezik az említett hat játékos, és valószínűleg mindegyikük ott is lesz a kezdőcsapatban. A Barça vezetőedzője minden bizonnyal a lehető legerősebb csapattal fog kiállni a Girona ellen – habár Umtiti és Dembélé még sérült -, különösebb meglepetés nem várható a kezdő tizenegyben, esetleg Vidal vagy Semedo kerülhet be a csapatba. Jordi Albának és Busquetsnek viszont óvatosan kell játszania, mert egy sárga lapra vannak mindketten az eltiltástól, jövő héten pedig a Valencia jön a Camp Nouba.

Az Atlético Madrid szombaton nyerni tudott a Getafe ellen, így két pontra csökkentette a hátrányát. Ha a katalánok tartani akarják az öt pontos előnyüket, be kell húzniuk  zsinórban a nyolcadik győzelmüket a spanyol bajnokságban.

Girona FC – FC Barcelona
Estadi Montivili, Girona
16:15 
Vezeti: Pablo Gonzales Fuertes
TV: Spíler 2

Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: ter Stegen – S. Roberto (Semedo), Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic (Vidal), Arthur – Messi, Suárez és Coutinho.

Girona FC: Bounou – Espinosa, Juanpe, Alcalá – Porro, García, Pons, Fernández – Portu, Stuani és García.