„Messi? Szerintem nem komoly a sérülése”

Valverde a Barça - Valencia után

A szombati, Valencia elleni bajnoki mérkőzésen elért 2-2-es döntetlen után Ernesto Valverde értékelte a mérkőzést. A találkozón kívül szóba került még Messi állapota, a hétközi El Clásico, Aleñá és Alba játéka is.

Valencia

„A Valencia jól kezdte a mérkőzést, aztán átvettük az irányítást. Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, de sajnos ez nem sikerül mindig. Ledolgoztuk a hátrányunkat, sajnos nem sikerült megfordítani az eredményt.” 

Messi 

„Meg kell várjuk a hétfői vizsgálatok eredményét. Szeretnék pontos diagnózist mondani, de azt most nem tudok. Érzett valami fájdalmat a combjában, de a doktorokkal való konzultációig nem mondhatok semmi pontosat, véleményem szerint nem komoly a sérülése.” 

A hétközi Klasszikus 

„Minden mérkőzés más. Ha Messi rendben lesz, pályára fog lépni, ha nem, valaki más fog játszani helyette.” 

La Liga 

„Mindent meg szeretnénk nyerni, így a bajnoki címünket is szeretnénk megvédeni. Nagyon fontos a bajnokság, ugyanis ez ad nekünk folyamatosságot. A mai mérkőzést is szerettük volna minél hamarabb lezárni, de ez nem mindig sikerül.”

Alba és az 5. sárgája 

„Alba nagyszerű játékos, és remek formában van, de vannak játékosaink, akik tudják helyettesíteni. 4 sárga lapja volt, és úgy gondoltam, ezen a meccsen pihenhet, de pályára kellett lépjen, és sajnos begyűjtötte az 5. lapját.” 

Aleñá

„Napról napra látom, ahogyan fejlődik, amikor pedig pályára lép, megmutatja, hogy milyen kiváló labdarúgó. Örömünkre szolgál, hogy a csapatunkban van. Úgy gondoltam, a meccs olyan szakaszába lépett, ahol Arthur a csapat segítségére válhat.”

Dembélé 

„Reméljük, jövő héten már bevethető lesz, de még nem tudjuk, hogy szerdán vagy csak a hétvégén.”