Továbbra is dominál a Barça a LaLigában

Útban a 8. bajnoki elsőségért az elmúlt 11 évben

Az FC Barcelona tíz fordulóval a spanyol bajnokság vége előtt 10 ponttal az Atlético Madrid, illetve 12 ponttal az ősi rivális Real Madrid előtt vezeti a tabellát. Így a katalán együttes jó úton halad afelé, hogy a legutóbbi 11 szezont tekintve már a 8. bajnoki elsőségét zsebelje be.

Tavaly, Ernesto Valverde első szezonjában a gránátvörös-kékek 36 fordulón át veretlenek tudtak maradni, azonban a 37. játéknapon a Levante otthonában 5-4-es vereséget szenvedtek, de még így is 14 pontos előnnyel végeztek a bajnokság élén az Atlético Madrid előtt. Miután ebben az idényben oda-vissza győzni tudtak a katalánok a Real Madrid ellen, illetve immáron 17 forduló óta veretlenek, március közepén kijelenthető, hogy fél kézzel már a trófea fülét fogja a Barcelona – habár még nem lehet készpénznek venni.

Pep Guardiola örökségét átvéve a 2012/13-as szezonban Tito Vilanova irányítása alatt a Barça 15 ponttal végzett a tabella élén a Real Madridot megelőzve, és mindössze két vereséget szenvedett a bajnoki idényben, mellé 115 gólt szerezve. Az előtte lévő négy szezonban Guardiola volt a katalánok vezetőedzője, és a lehetséges négy bajnoki címből hármat meg is nyert a csapat a lenyűgöző futballjával.

Így tehát elmondható, hogy többször is viszonylag könnyedén tudták Messiék elhódítani a bajnoki trófeát. A Barcelona már hosszú ideje dominálja hazája bajnokságát, az elmúlt 11 évben a Real Madrid két, az Atlético Madrid pedig csak egy alkalommal tudta megnyerni a La Ligát. Amennyiben nem hagyja kicsúszni a kezei közül a spanyol bajnokság megnyerését a Barça, bezsebeli 26. címét, azaz már „csak” héttel fognak vezetni e tekintetben a blancók, ami egy évtizede szinte elképzelhetetlennek tűnt.