Umtiti és Firpo már részben teljes értékű edzésmunkát végeztek

A szünet után elkezdték a felkészülést az Eibar elleni meccsre

 

A válogatott játéknapok miatt a csapat Barcelonában maradt tagjai pár napos pihenőt kaptak, ám hétfőn már kezdetét vette a felkészülés az Eibar elleni bajnoki mérkőzésre egy kora esti tréninggel. 

Valverde vezetőedző pozitív újdonságokkal találta szembe magát, ugyanis mind Samuel Umtiti, mind Junior Firpo részben már teljes értékű edzésmunkát végeztek, és a foglalkozás egy részét már a társakkal tudták teljesíteni. Amint az ismeretes, a védelem eléggé foghíjas manapság, így a tény, hogy a két bekk megtette a következő lépést a felépülés felé, nagy fejlemény olyan fontos összecsapások előtt, mint a hátralévő csoportmeccsek a Bajnokok Ligájában vagy éppen a közelgő Klasszikus.

További fontos információ, hogy Jean-Clair Todibo, aki a francia korosztályos válogatott összetartására volt hivatalos az elmúlt napokban, szintén ott volt a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpont gyepén, és rendben edzett a többiekkel. A gall bekket le kellett cserélni a Sevilla ellen, de szerencsére csak elővigyázatosságról volt szó, így Todibo bevethető állapotban várja a következő mérkőzéseket. Végül, de nem utolsó sorban megjegyzendő, hogy Carles Pérez kisebb sérüléssel bajlódik, így a támadó csak edzőteremben dolgozott a hétfői napon.

Az együttes a héten kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt, pénteken pedig délután fog edzeni, mielőtt szombaton kora délután 13 órakor pályára lép az Ipuruában az Eibar ellen.