Valverde: „Szerettünk volna nyerni, de…”

Busquets lázas volt, emiatt nem játszott

Nem sikerült győzelemre vezetnie a Barcelonát hazai pályán a Real Madrid ellen Ernesto Valverdének, igaz kívülről nem is látszott, hogyan akarta ezt megvalósítani, ennek ellenére a katalánok mestere arról beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy nem elégedettek a döntetlennel, nyerni szerettek volna. Emellett elmondta, hogy szerinte az idei a „normális” bajnokság, amiatt, hogy fej-fej mellett állnak a Madriddal a tabellán, valamint megmagyarázta Busquets hiányzását is. 

Karácsonyi last minute akció 50%-ig! Csütörtök estig add le a rendelésed az Eurobarca Jézuskájának és garantáltan házhoz viszi a csomagod!

Hogyan látta a meccset?

„Nagyon sok vitát generáló mérkőzés volt, sok feszültséggel és sárga lapokkal. Mindkét csapatnak megvoltak a maga időszakai, „classic” Clásico volt.”

A szezon értékelése eddig

„Az idei egy „normális”, szoros bajnokság – az elmúlt két idény volt kevésbé normális, amikor olyan nagy előnnyel nyertünk.”

A Real Madrid letámadása és a nehéz labdakihozatalok

„Magasan letámadtak minket és sok veszélyt okoztak a távoli lövésekkel, szögletekkel, emiatt sokat szenvedtünk. Számítottunk erre, de amikor az ellenfeled egy erős csapat, amelyik kiegyenlíti az erőviszonyokat a pályán, a lényeg az, hogyan tudod megoldani az egy-egy elleni párharcokat. Néha ez sikerült, néha nem.”

Busquets hiányzása

„Lázas lett a mérkőzés előtt, ezért nem játszott, ennyi az egész. A legvégén döntöttem, hogy ne játsszon.”

Elégedett az eredménnyel?

„Szerettünk volna nyerni a hazai pálya miatt, nekünk fontosabb volt emiatt, mint nekik. Nehéz meccs volt és ilyen nehéz lesz a bajnokság végéig. Egy döntetlen után mindig úgy érzed, hogy voltak a mérkőzésnek olyan pontjai, amikor a magad javára fordíthattad volna az állást. Minden alkalommal, amikor nem sikerült kijönnünk a szorításukból, egyre jobban megerősödtek, de ugyanígy, ha sikerült, nagyon sokat javultunk. Tavaly is hasonlóan történt, akkor ötöt tudtunk lőni.”

Megerősödve utazik haza a Madrid?

„Mindenkinek megfogalmazhatja erről a véleményét. Sok van még hátra.”

 

 

A Madrid dominanciája

„Azzal, hogy sokszor valóban nem tudtunk kijönni a nyomás alól, volt egy kis bizonytalanság érzésünk, mert nem vagyunk ehhez hozzászokva, de ilyen időszakból nem volt sok az első félidőben, csak egy ter Stegen védés és Piqué tisztázás voltak a helyzetek.”

Piqué

„Sokat beszélnek róla, de soha nem hagy ki egy edzést és egy meccset sem, mindig lehet rá számítani és a nagy meccseken mindig kiemelkedően teljesít.”

Mennyire befolyásolták a teljesítményt a külső körülmények? [Tüntetések Barcelonában, fokozott óvintézkedések – a szerk.]

„Valahol a nulla és a kicsit között. Mi másképp éltük meg a médiazaj miatt. Helikopter volt a stadion felett? Tényleg? Láttam a bedobott labdákat, de abból sem volt sok. Szerintem minden rendben volt végül.”