Ansu Fati duplázott, Barça-Levante: 2-1

Fati első dupláját jegyezte

A La Liga 22. fordulójában a Levante együttese vendégeskedett a Camp Nouban. A Barcelonának volt mit szépítenie, ugyanis az előző fordulóban a Valenciától szenvedett vereséget és ezzel ponthátrányba került a Real Madriddal szemben. A katalánok ennek megfelelő módon kezdték a mérkőzést, az első félidő derekán két gyors Ansu Fati góllal előnybe is kerültek, és annak ellenére, hogy a Levante a mérkőzés végén mindent bevetett, az előny elegendőnek bizonyult és csak szépítésre futotta a valenciai piros-kékeknek.

Az előző fordulóban a Valenciának otthon sikerült legyőznie a Barcelonát, ezen a játéknapon pedig a kisebbik valenciai csapat, a Levante vendégeskedett a Camp Nouban. Bátran is kezdték a mérkőzést, de csak kisebb helyzetekig jutottak, melyeket vagy Ter Stegen hárított magabiztosan vagy valamelyik katalán hátvéd tisztázott. A mérkőzés első komolyabb lehetőségére egészen a 13. percig kellett várnia a Camp Nou közönségének, ekkor Ansu Fati indult meg a baloldalon, a középre passzolt labdáját pedig Messi lőtte kicsivel a jobb kapufa mellé. Az ezt követő szűk 20 percben kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt, de egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetést.

A gólcsendet Ansu Fati törte meg a 30. percben, Messi gyönyörű kiugratása után higgadtan rúgta a labdát Fernandez hálójába. Alig két perccel később szintén Messi – Fati volt a labda útja, az argentin egy cselsorozat után passzolt a fiatal támadóhoz, aki ugyanúgy, mint pár másodperccel korábban Fernandez lábai között talált a hálóba, ezzel 2-0-ra módosítva az eredményt. A két bekapott gól láthatóan megzavarta a Levantét, több helyzete is volt a Barcelonának, de Semedo lövése a felsőlécről pattant a kapu fölé és a félidő hajrájában Griezmann sem élt a lehetőségével, így csak két gólos Barça vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A szünetben egyik edző sem cserélt , így ugyanaz a 22 játékos folytatta, akik a meccs kezdetétől a pályán voltak. A második félidőben a játék képe kissé megváltozott, bár még mindig a Barça birtokolta többet a labdát és irányította a mérkőzést, de a Levante is többször ért fel a katalánok kapujához és az akcióik sokszor lövéssel zárultak, ugyanakkor ehhez eredményesség nem párosult.

A mérkőzés első lapjáig 65 percet kellett várni, ekkor Gerard Piqué kapott sárga lapos figyelmeztetést, ötödszörre a szezonban, így eltiltás miatt nem szerepelhet a következő fordulóban a Betis ellen.
Lionel Messi nagyon aktív volt az egész mérkőzésen, a hetvenedik percben a frissen beállt Sergi Roberto passza után lőtt kapura, de nem sikerült túljárnia Fernandez eszén, mint ahogy ez az egész mérkőzés alatt sem jött össze a gránátvörös-kékek csapatkapitányának. A mérkőzés leglátványosabb jelenete is Ansu Fati nevéhez fűződik, a saját nevelésű szélső egy ollózó mozdulattal próbálta megszerezni saját maga és egyben csapata harmadik gólját, de pazar mozdulata után a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A mérkőzés végéhez közeledve a Levante egyre jobban felbátorodott, egyre többször érkeztek meg Ter Stegen kapuja elé, a 92. percben ennek meg is lett az eredménye, egy szöglet után a gyenge felszabadítást Rochina lőtte egyből kapura és a megpattanó labdát már Ter Stegen sem tudta védeni, így ha pontot nem is szerzett a Levante, de legalább a szépítés összejött a valenciai együttesnek.

FC Barcelona – Levante 2-1
Camp Nou, Barcelona
60.295 néző
Vezette: 
Cordero Vega

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, de Jong (Arthur 80’) – Messi, Griezmann (Sergi Robert 71’), Fati (Riqui Puig 87’)

Levante: Fernandez – Miramon, Vezo, Postigo, Tono – Pochina, Vukcevic (Bardhi 80’), Melero (Hernani 60’), Camapna – Roger, Morales (Mayoral 60’)

Gólok: Ansu Fati 30’, 32’ illetve Rochina

Iskolába, óvodába, sportoláshoz, de a mindennapokra is ez a legjobb  megoldás! 100%-ig hivatalos, 100%-ig Barçás!