Lebegtek a zsebkendők a Camp Nouban az Eibar elleni meccs előtt

A közönség nagy része az elnök távozását is követelte | Bartomeu pozíciója tovább gyengült

Josep María Bartomeu elnök hatalmi pozícióját egyértelműen gyengítette az, ami az Eibar elleni mérkőzés előtt történt a Camp Nouban szombat délután. A mérkőzésre kilátogató szurkolósereg ugyanis a fehér zsebkendők lengetésével és a különböző kiáltásokkal egyértelműen az előrehozott választások mellett foglalt állást. 

 

 

Mozgalmas napokon van túl intézményi szinten az FC Barcelona: a ‘Barcagate’ néven elhíresült botrány után, mely alapján a jelenlegi elnökség klublegendák, valamint politikai ellenfelei lejáratására költi az egyesület pénzét, Josep María Bartomeu elnököt már az elnökségének egy komoly súllyal bíró része sem támogatja. Bartomeu egyelőre küzd a posztjáért, és végső döntés csak a jövő héten várható.

A klub első embere minden bizonnyal abban bízott, hogy a Camp Nou nem foglal állást vagy éppen a személye mellett teszi le a voksát az Eibar elleni találkozón, ám a kilátogató közönség reakciója egyértelműen gyengítette Bartomeu hatalmi pozícióját a klubon belül. A mérkőzés kezdetét jelző hármas sípszót megelőzően ugyanis fehér zsebkendők lobogtatása kísérte a csapatok bevonulását, és számos szektorból hallani lehetett a ‘Bartomeu, mondj le’ rigmusokat is. Az egész stadion nem zengett, de a zsebkendőket nem lehetett nem észrevenni, vagyis a Camp Nou egyértelműen állást foglalt Bartomeu személye ellen és az előrehozott választások kiírása mellett.

A jövő héten két komoly rangadó is vár a csapatra (Nápoly, Madrid), és nyilvánvalóan a sportszakmai eredmények is hatással lehetnek az elnökség jövőjére, ám a közönség minden kétséget kizáróan kifejezte ellenérzéseit Bartomeu és az újabb botrány kapcsán. Egy biztos: újabb intenzív hét vár az egyesületre.