LaLiga: a következő két forduló zárt kapuk mögött, hivatalos!

Kedden délben hivatalossá vált a LaLiga határozata, hogy a spanyol első és másodosztályban a következő két forduló összes mérkőzését zárt kapuk mögött rendezik meg.

A döntést a spanyol kormány hozta meg, a LaLiga csak végrehajtja ezt az intézkedést, és ezzel az információval tájékoztatta már a klubokat. A döntés hivatalos. Ez alapján attól függetlenül, hogy Spanyolország mely részén lenne az adott mérkőzés, tehát milyen mértékben kitett a zóna a koronavírusnak, mindenképpen zárt kapus meccsekre kerül majd sor.

Egy héttel ezelőtt ennek még minimális esélye volt, hétfőn jelentek meg azok a hírek, melyek felvetették ennek az esélyét, kedden pedig már biztossá vált, hogy bezárnak a stadionok. A döntés hátterében a Spanyol Egészségügyi Minisztérium információi, és a különböző tartományokból érkező jelentések állnak.

A Barcelona esetében ez azt jelenti, hogy zárt kapuk mögött kell pályára lépnie a csapatnak Mallorcán a Son Moix-ban, és a hazai, Leganés elleni mérkőzésen sem lehetnek majd nézők. A döntés könnyen lehet, hogy azért nem terjedt ki még további bajnokikra, mert ezt követően válogatott szünet következik, tehát újabb két hétig állni fog a bajnokság. De nem lehet kizárni, hogy a később következő bajnokik is zárt kapusok lesznek.

A Barcelona a válogatott szünet után a Sevillával játszik majd a Sánchez Pizjuánban.

 

A legszebb Barçás labdát keresed? Itt és most megtaláltad!  Irány a shop!