Suárez: egy lépésre a teljes gyógyulástól

Már a társakkal edzett, 10 nap múlva teljesen felépülhet

A korábbi híreknek megfelelően jó ütemben halad Luis Suárez felépülése, aki kedden már a társakkal edzett és csak 10 napra van az orvosok szerint attól, hogy teljesen egészséges legyen. Az uruguayi visszatérése fontos lesz a szezon hajrájára, mivel végre lesz lehetősége a variálásra a támadósorban Quique Setién mesternek.

A koronavírus miatt leálló futballélet kevesek számára jelentett bármiféle pozitívumot, de az a néhány játékos, aki sérülés miatt kihagyta volna a tavaszi időszakot most lehetőséget kap arra, hogy a folytatásra mégis csatlakozzon a társakhoz. Közéjük tartozik Luis Suárez, akinek a térde januárban sérült meg, meg is műtötték, így gyakorlatilag a szezonban nem futballozott volna már. Jelenleg viszont már a felépülése utolsó szakaszában jár és biztosan ott lehet a folytatásban – amennyiben persze valóban sor kerül folytatásra.

A SPORT számolt be róla és az edzésképek is csak megerősítik, hogy az uruguayi csatár ma már teljes értékűen a csapattal dolgozott az edzésen, de még 10 napot várnak vele, mielőtt megkapja a teljesen gyógyult jelzőt. Ezek után már csak Quique Setién edzőn múlik, mennyi lehetőséget ad neki az újrainduló bajnokságban, valamint a szintén nyárra halasztott BL-ben.

Suárez felépülése ugyanis azt a nem várt, de mindenképpen pozitív helyzetet fogja magával hozni, hogy ha túljelentkezés nem is lesz a támadósorben, de bőven lesz variációs lehetősége Setiénnek – még úgy is, hogy Dembélé még sokára lesz teljes értékű. Messi, Griezmann, Suárez, a februári vészigazolás Braithwaite és Ansu Fati közül valószínűleg egyszerre hárman ott lesznek a pályán, de végre a cserepadon is marad támadó, ami most különösen értékes lesz, miután 2 hónapos kényszerpihenő után erős sérülésveszéllyel fognak visszatérni a futballhoz a klub játékosai.

A legnagyobb kérdés a támadósort illetően az lesz, milyen állapotban lesz Suárez egy ilyen sérülést követően és emiatt/ennek ellenére ki tudja-e szorítani Braithwaite vagy Ansu Fati a kezdőből, hogy csereként beállva lendítsen esetleg a csapaton. Az uruguayi csatár januárban volt 33 éves, így ha most még meg is tartja a kezdő pozícióját, jövőre – ahogy már ő is többször szóba hozta – várhatóan nem lesz már fix kezdő. Persze ehhez az is kell, hogy Lautaro Martínez vagy egy másik támadó érkezzen a nyáron…

***

AKCIÓ! Prémium, elegáns Barçás Sál 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!