Hivatalos: Június közepén indulhat újra a La Liga!

Pedro Sánchez miniszterelnök jóváhagyta a folytatást

Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke ma bejelentette, hogy a terveknek megfelelően június közepén újraindulhat a spanyol bajnokság, de a pontos dátumok még nincsenek meg a mérkőzésekre. Az biztos, hogy lesz folytatás, a La Liga a 28. fordulója fog következni, ahol a Barcelona a Mallorca vendége lesz. 

A május elején prezentált tervek is június közepi újrakezdésről szóltak, de biztosat akkor még nem tudott mondani a spanyol kormány és a La Liga sem, hiszen minden a koronavírus járvány alakulásától függött. Pedro Sánchez miniszterelnök mai bejelentése után viszont biztosnak látszik a dátum a folytatásra: a június 8-i héten elkezdődhetnek a sporttevékenységek, de várhatóan csak a hét végén, június 12-én pénteken indulna útjára újra a labda a stadionokban. 

„Spanyolország megtett mindent, amit kellett [a járvány visszaszorítása érdekében – a szerk.] és ezzel új távlatok nyílnak mindenki számára. Eljött az idő, hogy visszahozzunk újra több mindennapi tevékenységet. Június 8-tól a La Liga visszatér. A spanyol focinak óriási követőtábora van, de nem ez lesz az egyetlen szabadidős tevékenység, ami újraindul” – jelentette be a miniszterelnök.

Pontos dátumok persze még nincsenek, de a Liga most azon dolgozik, hogy hamarosan elkészüljön a menetrend a hátralévő időre. A hosszúra nyúlt kihagyás miatt az is elképzelhető, hogy csak egy héttel később indulna újra a sorozat – ez majd a következő napokban-hetekben fog eldőlni, illetve az sem zárható ki természetesen, hogy mégis máshogy alakul a folytatás, hiszen minden az egészségügyi szervezetek jóváhagyása alapján történt eddig is és ha a helyzet esetleg rosszabbodna, akkor a fentiek módosulni fognak. 

Ha lesz folytatás, a bajnokság a 28. fordulóval folytatódik majd, ahol a Barcelona a 18. kieső helyen álló Mallorcához látogat. 

***

AKCIÓ! Standard, Kockás Barçás Sál 4.690 Ft helyett 3.390 Ft!