“Meg tudjuk csinálni” – a Barça már hisz a trófeákban

Néhány hét múlva újra jönnek a tétmeccsek, ráadásul villámgyors ütemben követik majd egymást. A Barcelona pedig már hetek óta edz, készül a visszatérésre. És egyre bizakodóbbak a vezéregyéniségek is – igaz, egyelőre meccsek nélkül.

Legalábbis a kiszivárgó hírek alapján mindenképpen. A napokban az egyik edzésen egyszerre ott voltak a csapatkapitányok, és más húzóemberek is keretből. Messi, Piqué, Busquets, Sergi Roberto, Jordi Alba, Luis Suárez, Arturo Vidal és Ter Stegen. Illetve még rajtuk kívül voltak fiatalok, akik inkább szemlélői voltak a beszélgetésnek.

“Meg tudjuk nyerni mindkét trófeát” – hangzott el az egyik játékostól. “Ez egy rövid időszak lesz, mindössze egy-másfél hónapig kell a csúcson lenni.” Más kérdés, hogy ez az adat inkább csak a bajnokságra igaz, a Bajnokok Ligájával együtt már egészen biztosan hosszabb lesz a szezon lezárása.

De a lényeg talán nem is ez, hanem az, hogy a keret általános érzete megváltozott. Messi februári interjújára mindenki emlékszik, és Messi ezt a gondolatát később is megerősítette úgy fogalmazva, hogy “a Bajnokok Ligája megnyerésére ezután is csak akkor lehet esélye a Barcelonának, ha nem úgy folytatja, ahogyan Februárban abbahagyta.”

Ezt a gondolatot nyilvánvalóan nem csak Messi képviselte akkor sem, de csak ő mondta el a sajtó előtt. Most viszont már a többség is hisz abban, hogy a Barcelonának ebben a speciális szituációban nem csak a Ligára, hanem a Bajnokok Ligájára is lehet esélye. A keret motivált, ehhez kellett alighanem a teljesen új helyzet, a sok pihenő, ami jót tehetett az idősebb játékosállománynak, és az is sokat számít, hogy például Luis Suárez, egy húzóember visszatért a sérülése után.

Ettől még természetesen igaz, hogy az első meccsekig nehéz lemérni, tudott-e fejlődni a Barcelona, de az nem vitatható, hogy egy jó felkészüléssel minden esélye meg lehet a csapatnak, hogy egészen máshol folytassa, mint ahol abbahagyta. Az első lépés pedig a hit.