Setién: „Sokkal jobbak voltunk, az első félidőben el kellett volna dönteni”

Szeretné, hogy stabilabbak legyenek, de nem tudja a problémák okát

Ismét magyaráznia kellett a bizonyítványt Quique Setién vezetőedzőnek a Celta elleni 2-2 után, hiszen a döntetlen egy újabb, már sokadik idegenbeli pontvesztést jelentett a szezonban. A Barcelona mestere nem tudott magyarázatot adni az elkeserítő idegenbeli mérlegre; kiemelte, hogy már az első félidőben le kellett volna zánia a meccset a csapatnak, ugyanakkor a nehéz helyzet ellenére mindenben azon lesz, hogy begyűjtsék az összes pontot a hátralévő meccseken.  

 

 

A Celta

„Sokat kockáztattak az utolsó percekben és lőttek is egy gólt, amivel megszereztek egy pontot. Ezt a szituációt el sem kellett volna érnünk, mert a mérkőzés első felében sokkal jobbak voltunk. Sokkal kényelmesebb eredménnyel kellett volna a félidőre mennünk.”

Egyre nehezebbé válik a Liga megnyerése

„Való igaz, hogy 11 nappal ezelőtt két pont előnyünk volt és most, ha a riválisunk nyer, náluk lesz meg ez az előny. Egyre kevesebb és kevesebb terünk marad a hibázásra, így elméletben, minden meccset meg kell nyernünk és várni, hogy ők botlanak majd. Meg fogjuk próbálni az összes pontot begyűjteni.”

Griezmann csak a padon kezdett

„Nem igazán foglalkoztat, hogy egy igazolás drága vagy olcsó volt a csapat összeállításakor. Ezelőtt héten egy bizonyos felállás mellett döntöttünk, most egy másik mellett. Legutóbb Ansuról és Riquiről kérdeztetek ennek kapcsán, most Griezmannról. Ezek a döntések, amiket hozok, mind szakmai alapon történnek, nem valami hóbort alapján. Tudatosan döntünk, szem előtt tartva, mi lehet a csapat számára a legjobb.”

Miért nem sikerül kiegyensúlyozottabbnak lenni?

„Hiányzik belőlünk az erő, hogy a játékot gólokká alakítsuk. A fölényünk, ami megvolt a mérkőzés első felében, elég kellett volna, hogy legyen, hogy megoldjuk a meccset és nyugodtabban nézzünk szembe a végével. Sokba került ez. Nem könnyű ezt jól csinálni és a zászló most nem nekünk áll. Ennek is ára van, ránk nehezedik nyomásként, mert idegességet szül és csökkenti a magabiztosságunkat. Ezt a helyzetet el kell fogadni most, meg kell próbálni változtatni és fejlődni.”

A problémák idegenben jelentkeznek

„Nem tudom megmondani, miért. Ezer dolgot említhetnék, de nem hiszem, hogy egyetlen oka lenne. Próbálunk a labdával nálunk védekezni. Néha nem tudsz támadni, mert az ellenfél annyira összezár, néha rohansz. Sok olyan rivális van, mint a Celta, akiknek nagyon jó játékosaik vannak, jól döntenek, aminek ára van. Igaz, hogy szeretnénk sokkal stabilabbak lenni sok szempontból. Támadó csapat vagyunk, mindig győzni próbálunk és az ellenfél térfelén játszani, ez viszont néha lehetőségeket jelent az ellenfél számára.”

Igazságtalan a futball?

„Azt gondolom igen. dd Például hihetetlen, hogy Gerard nem tudott gólt szerezni [amikor a kapufára fejelt – a szerk.] A csapat nagyon sok dolgot remekül csinált, sokkal kényelmesebbnek kellett volna lennie a meccsnek.”

 

 

Riqui Puig

„Nem hasonlítanám Riquit Arthurhoz. Mindketten más dologban tudnak többet adni. Egyes alkalmakkor egyikük vagy másikuk a jobb opció, de vannak mások is, akik játszhatnak, de most sérültek például. Nehéz döntések ezek, de nekem kell meghozni őket és az a fontos egy játékos számára, hogy jól szerepeljen, mert a végén ez adhat neki folytonosságot a játékpercekben.”

***

Barçás ajándékok a Shopból – nézz körül te is!