Tervezés már a Napolira gondolva: öt nap pihenő következik

Setién feltőltödve vár vissza mindenkit a BL-re

Quique Setién – aki a szezon végéig még biztosan a Barcelona vezetőedzője lesz – a személyzetével együtt elkészítették a következő hetek terveit. Azt szeretnék, hogy a játékosok az elveszített bajnokság után frissen és feltöltődve térjenek majd vissza a Napoli elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő felkészülésére.

A hétfői nap folyamán és kedden is edzett a csapat a Ciutat Esportivában, ezután pedig öt nap pihenőt kapnak a játékosok. Ennek az a célja, hogy Messiék feltöltődve térjenek vissza. Mint ismert, a katalánok még két pontos előnyben voltak, amikor a spanyol bajnokságot felfüggesztették a koronavírus járvány miatt, azonban Setién csapata az újraindulást követően többször is pontokat veszített, így a kétpontos előny hamar elfogyott és ezáltal elúszott a bajnoki cím is. A Camp Nouban történő Osasuna elleni vereség (1-2) után Messi kritizálta a csapat teljesítményét, azonban az Alavés elleni (0-5) győzelem után azt is elmondta, hogy önkritikát gyakoroltak, nem kell tovább beszélniük erről, hanem meg kell mutatniuk hogy változtattak. – erre a Bajnokok Ligája is egy jó alkalom lesz.

Setién azt szeretné, hogy a játékosok feltöltődjenek és azt mondta, hogy a pihenés közben felejtsenek el mindent, ami labdarúgással kapcsolatos és tegyenek úgy, mintha nyaralnának. Így nem adnak nekik külön munkatervet sem erre az öt napra. – viszont a sérüléssel bajlódó játékosok (Antoine Griezmann, Clement Lenglet, Samuel Umtiti és Ousmane Dembélé) egyéni edzésmunkát végeznek, hogy a Napoli ellen vagy később ott lehessenek majd a csapattal. Dembélé az egyedüli játékos, akinek meg is kell jelennie az edzőközpontban, a többi sérült otthon is végezheti a rehabilitációját.

A csapat vezetői úgy gondolják, hogy a spanyol bajnokság újraindulását követő két hónap, illetve a szünet utáni két hét elég lesz arra, hogy a csapat normálisan feltudjon készülni a Bajnokok Ligájára. Az egyetlen különleges eset Martin Braithwaite lesz, a dán csatár ugyanis nem játszhat a Bajnokok Ligájában, mert nincsen regisztrálva, számára tulajdonképpen véget ért az idény.

A játékosok jövő hétfőn kell megjelenjenek edzésre újra, ezt követően a Barcelonának lesz egy teljes és egy közel teljes hete a Napoli elleni visszavágóig, mert a találkozót a visszatérést követő hét szombatján játsszák majd.

***

ÚJRA KÉSZLETEN – SENYERA BARÇÁS MASZK