Az Atlético célkeresztjében is ott van Suárez

Olcsón, de leginkább ingyen vinnék - Villa a jó példa - A Juventus is képben

 

 

Amióta nyilvánvalóvá vált, hogy a Barcelona új edzője, Ronald Koeman nem számít rá, Luis Suárez jövőjével kapcsolatban naponta jelennek meg új hírek. Szó volt arról, hogy visszatér az Ajaxhoz, hallani a Juve érdeklődéséről is, a legutolsó hírek szerint pedig Madrid piros-kék részében is figyelemmel kísérik az uruguayi csatárt.

Az Atlético számára nem lenne rossz előjel egy, Barcelonánál körön kívülre került csatár leigazolása: a 2013/2014-es szezonra David Villa érkezett Madridba, az idény végén pedig bajnoki címet ünnepelhetett Diego Simeone együttese. Mivel Diego Costa korszaka lassan lejár a Wanda Metropolitanoban, a helyére már több név is felmerült: Edinson Cavani, Alexandre Lacazette, valamint Arkadiusz Milik is esélyes helyettesként szerepel a „matracosok” jegyzetében.

A fenti három csatár közül Cavani szabadon igazolható, ami a futballvilág jelen pénzügyi helyzetében nem elhanyagolható dolog. Annak idején David Villa nagyjából 5 millió euróba került, az Atlético pedig most is hasonló konstrukcióban gondolkodik Suárez kapcsán, különösen annak fényében, hogy az uruguayi a következő évet követően nagy valószínűséggel az MLS felé veszi az irányt, így egy évre badarság lenne több tízmillió eurót kifizetni érte.

A helyzet több szempontból is érdekes. Pénzügyi részről természetesen az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan válnak el a csatár és a Barcelona útjai: a potenciális kérők számára a legjobb megoldás az lenne, ha Suárez szerződését felbontaná a katalán klub, és így ingyen igazolhatóvá válna, a gránátvörös-kékek pedig természetesen nem szeretnék elengedni a nagyságrendileg 30 millió eurót érő csatárt.  Meg kell említeni azt is, hogy a két klub viszonya távol áll az ideálistól, főleg a tavalyi és tavaly előtti Griezmann-saga óta, ugyanakkor – ha abból indulunk ki, hogy a francia csatár megkörnyékezése nem volt épp fair-play gyanús a Barca részéről – az Atlético némileg joggal várhatna el egy esetleges árengedményt.

Nyilván fontos elem az is, hogy mit szeretne Suárez: egy esetleges atléticós szerződés ugyan nagy valószínűséggel jóval kevesebb fizetéssel kecsegtet, viszont Diego Simeone irányítása alatt egy utolsó nagy dobás még benne lehet a karrierjében. A csatársorban ideális párja lehetne Joao Félixnek, ha pedig Costa is maradna, a puskaporos hordó csurig meg lenne töltve az Atlético meccseinek nagy többségén. A család szempontjából sem lenne utolsó dolog, hogy nem kellene országot, csak várost váltani.

A madridiak helyzetét nem könnyíti azonban meg, hogy van egy topklub Európában, amely még inkább csatárszűkében van, ez pedig az olasz bajnok Juventus. A frissen kinevezett Pirlo épp a napokban tette lapátra Gonzalo Higuaínt, és nagy valószínűséggel ők is „rámozdulnak” minden ingyen, illetve a korábbi árakhoz képest olcsóbban megszerezhető játékosokra. A legutolsó hírek szerint a torinóiak 1+1 éves szerződést kínálnának az uruguayi klasszisnak, fizetésként pedig nagyságrendileg a barcelonai pénzének felét. Ugyanakkor a Juve a hírek szerint megállapodott Edin Dzeko átigazolásáról az AS Romával, a fővárosiak azonban addig nem engedik el a bosnyák csatárt, amíg nem jutottak dűlőre Milikkel.

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!