„Remélem Messi a City játékosa lesz”

A régi idők emlékére - Mindannyian sokat köszönhetnek Pepnek

Juan Carlos Unzué szerint a Messi-sztori legjobb befejezése az lenne, ha Pep Guardiola irányítása alatt a Manchester City játékosa lenne.

 

 

A hatszoros aranylabdás argentin klasszisért folytatott versenyfutásban jelenleg a Barcelona korábbi mestere által vezetett City áll az élen, bár a 700 milliós kivásárlási ár megugrása még a Manszúr sejk grundolta csapatnak sem lesz egyszerű. Voltak hírek, melyek szerint az angolok első ajánlata egy 100 millió font körüli összeg, plusz a Gabriel Jesus, Bernardo Silva, Eric Garcia trió játékjoga volt, de ezt egyrészt cáfolták már, másrészt ettől függetlenül is teljesen irreális lett volna a City részéről. Ráadásul a legmerészebb számítások szerint sem haladja meg a 260 millió eurós végösszeget a csomag (a transfermarkt.com szerint Jesus értéke 56 millió, Silváé 80 millió, a jövőre lejáró szerződésű Garciáé pedig 16 millió euró), ami még kevés is lenne jelen helyzetben.

A közel 20 év után távozni készülő Messi ügyében most megszólalt Juan Carlos Unzué is, aki Guardiola barcelonai időszaka alatt kapusedzőként, majd 2014 és 2017 között Luis Enrique segítőjeként dolgozott a klubnál.

„Ha elhagyja Barcelonát, egyik oldalról én nagyon szeretném, hogy a sikereit olyan emberekkel ossza meg, akiket a régi szép időkből ismer, és akikkel már ért el sikereket korábban. Őszinte leszek: remélem, hogy a Manchester City játékosa lesz, ugyanakkor azt is tudom, hogy ez egy nagyon nehéz döntés.

Tudom, hogy nagyszerű emlékeket őriz a Peppel töltött korszakról, mert mindenki tudja, hogy vele, az ő irányítása alatt nőtt fel igazán. Ez az igazság, és ez nemcsak rá és a többi játékosra igaz, hanem a stáb valamennyi tagjára. Erről most én beszélek, de tudom, hogy a többiek is így gondolják.

A történelmi vereség és az azt követő változások megélése nem lehet egyszerű Messi számára. Ő egy intelligens ember, nagyszerű személyiség, ugyanakkor befelé forduló is. Épp ezért azt gondolom, hogy ez a döntés nem a pillanat hevében született. Biztos vagyok benne, hogy értékelte a helyzetet, és azt is hiszem, hogy kivívta magának a jogot, hogy egy ilyen döntés meghozzon.

Egy dolog, hogy mi van a szerződésében, és egy másik, hogy ezzel a „kilépési” klauzulával mi volt a klub szándéka. A Barcelona meg akarta adni Messinek a szabadságot, hogy minden évben dönthessen a jövőjéről, legyen az bármilyen döntés. Messi úgy érzi, most jött el a pillanat, hogy más motivációkat, más csapattársakat keressen egy másik helyen. Ez egy olyan változás, ami időnként szükségszerű.”