„Messi távozása Koeman számára lehet kedvező”

Koeman nem szereti azokat, akiknek saját véleménye van - Ibrával is voltak gondjai

A korábbi egyiptomi válogatott labdarúgó, Mido szerint Lionel Messi távozása a Barcelona új edzőjének, Ronald Koemannak a malmára hajthatja a vizet.

A 2000-es években többek között az AS Roma és a Tottenham csapatában is futballozó, jelenleg televíziós elemzőként dolgozó és saját műsort vezető csatár szerint Koeman az egyetlen, aki profitálhat az argentin klasszis távozásából.

„Koeman az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam, de rendkívül erős személyiség. Épp ezért számos problémával találná magát szembe, ha Messi marad.

Szerintem a legjobb dolog lenne a számára, ha Messi távozna. Nem tudná felépíteni a saját rendszerét és birodalmát egy olyan öltözőben, ahol Messi is ott van. Két és fél évig volt edzőm, és annak ellenére, hogy azóta rengeteg idő telt el, még mindig nem képes kezelni az erős személyiségű játékosokat, olyan játékosokkal pedig nem tud és nem is akar dolgozni, akinek saját véleménye van.”

Véleményének alátámasztására Mido egy példát is hozott: amikor Koeman az Ajax edzője volt, játszott ott egy bizonyos Zlatan Ibrahimovic nevű ösztönös zseni, akivel – az egyiptomi elmondása szerint – Koemannak rengeteg problémája volt…