Tovább a veretlen úton! – Granada-Barcelona előzetes

Tovább építheti veretlen sorozatát a Barcelona a Liga következő, 18. fordulójában, ahol a hetedik helyezett Granadához látogat. A katalánok december eleje óta nem kaptak ki, és szombat este is a győzelemért utaznak Andalúziába, hiszen a csapat játéka hétről-hétre jobb és a néhány hiányzón, valamint a szoros menetrenden kívül más nem igazán akadályozza Ronald Koeman együttesét az újabb siker elérésében.

A Barcelona nem csak zsinórban nyolcadik veretlen találkozóját akarja megvívni a Granada ellen, hanem sorozatban harmadik alkalommal akar majd győzni, amire még nem volt példa a szezonban. Ráadásul idegenben jöhet össze a dolog, ahol már a legutóbbi három találkozóját is megnyerte a csapat (Valladolid, Huesca, Bilbao), ami a bajnokság elején látott – néhol borzasztó gyenge – meccsek után jelentős teljesítmény és előrelépés lenne. Egy hónapja még mindössze 4 pont állt a csapat neve mellett 5 meccs alatt a Camp Noutól távol, szombaton viszont 16. pontját írhatja majd fel magának a Barcelona, ha sikerül győznie.

Ebben többen nem fognak tudni segíteni, elsősorban a sérülésből hosszú ideje lábadozók, mint Piqué, Fati, Sergi Roberto vagy Coutinho, de friss eltiltottként Lenglet sem lesz hadra fogható. Utóbbi miatt mondhatnánk, hogy Umtiti is játszhatna, hiszen újra keretben van, de egész biztos lehet benne mindenki, hogy Araújo párja Mingueza lesz a védelem közepén. Lenglet eltiltása miatt és mert az előző meccseken kezdett összeállni a csapat játéka, nem várható három védős felállás, és egyébként sem tippelünk sok változást a kezdőben az Athletic Club elleni találkozóhoz képest, hacsak valaki a pihentetés jegyében nem kerül a padra.

Ha így lesz, Pjanic valószínűleg nem örül majd annyira, de azokon a meccseken, amiken pályára lépett eddig, semmi olyat nem mutatott, amivel mondjuk Buquetset ki tudná szorítani – a lassan kulcsemberré avanzsálódó Frenkie de Jongot meg pláne nem. Aleña a hétközben távozott kölcsönbe a Getaféhez, így új arcként a keretbe került és ott lesz a padon a másfél hét múlva 18. születésnapját betöltő Ilaix Moriba, aki a B csapatban játszott eddig a szezonban, de már többször is a felnőtt kerettel készült idén. És persze ott van a padon továbbra is Riqui Puig, aki a hírek szerint nem tágít és nem akar kölcsönbe menni, hiába beszél erről gyakorlatilag minden sajtótájékoztató alkalmával Koeman.

A Granada egyébként remekül szerepel idén (is) a bajnokságban, hiszen az előző idényben újoncként Európa Ligát érő 7. helyen végzett, a formáját pedig azóta is tartja, mert jelenleg is éppen a hetedik a tabellán. Az andalúz gárda különösen hazai pályán erős, eddig mindössze egy vereséget szenvedett csak otthon (azt mondjuk a nem túl veretes Valladolid ellen), de megverte a Bilbaót vagy a Sevillát. Tavaly pedig a Barcelonát is, 2-0-ra, így idén van miért törlesztenie Messiéknek.

A szezonban eddig nem sokszor lehetett látni igazán magabiztosnak a Barçát, az Athletic Club ellen viszont a legutóbbi fordulóban egy régóta nem látott tudatossággal, kedvvel és koncepcióval játszó csapat volt a pályán, amelyik minden gond nélkül megfordította a meccset – egy újabb siker pedig még nagyobb önbizalmat jelentene a folytatásra nézve.

Granada – FC Barcelona
La Liga, 18. forduló,
18:30, Nuevo Los Cármenes Stadion, Granada

Zárt kapuk mögött
Játékvezető: Ricardo de Burgos

Várható kezdőcsapatok:

Granada: Rui Silva – Foulquier, Duarte, Germán, Neva – Herrera, Montoro, Gonalons – Machís, Luis Suárez, Soldado.

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Mingueza, Araújo, Alba – Busquets, De Jong – Messi, Pedri, Dembélé – Griezmann.

***

Ha már maszkot kell hordani, vigyél bele stílust és válassz egy egyedi Barçásat!