Győztes meccs, szép pontok a bizonyítványban – Sevilla-Barça értékelő

Nagyon jó volt az összkép a csapattal kapcsolatban a Sevilla elleni győzelem alkalmával, hiszen védekezésben rendkívül stabil volt a Barça, a hazaiak gyakorlatilag komolyabb helyzet nélkül maradtak a mérkőzésen, támadásban pedig úgyis egészen sok helyzetet dolgoztak ki Messiék, hogy csak két igazi támadó volt a pályán. Ennek megfelelően a pontok is szép magasak és nem is szórnak nagyon – egy rangadót tudott megnyerni a Barcelona viszonylag simán. Itt egy rövid súgó mi alapján osztjuk a pontokat, a cikkben pedig összesítettük a ti szavazataitokat is. 

Végre rangadót is sikerült nyerni – Sevilla-Barcelona 0-2

Jöjjön is, ti hogy láttátok: ezúttal talán ti voltatok a szigorúbbak, mert mi feljebb pontoztuk a gól nélkül lehozott teljesítményt a védőknél, ahogy bármennyire is szerelmesek vagyunk Pedribe, ezúttal szerintünk nem játszott – még magához képest sem – túl jól. A többi nagyjából stimmel, részletesebben pedig alább el is mondjuk.

ter Stegen: 6

Egyszer ment feljebb 70-nél a pulzusa a meccsen, amikor véletlen odapasszolta az ellenfélnek a labdát. Vagy csak annyira unatkozott, hogy kis izgalmat akart a meccsbe – de hát ezért sem tudnánk rá haragudni.

Mingueza: 8

Géza fiatalúr játéka egy kicsit a pelyhes fenekű, esetlen, de már akkor is kőkemény és végtelen energiával játszó Puyolra emlékeztet. Látszik, hogy iszonyat buzgó, bátran támad (még középső védőként is), cserébe néha kimozgatják pozícióból vagy elviszi a lelkesedése, de ezt lehet tanulni szépen, tapasztalattal. Egyébként Puyol is jobb bunkóban kezdte, de aztán neki is jobban állt a középső védő pozíció – ha megragad a csapatban, mi is inkább középre képzelnénk. És ha már Puyol: az megvan, hogy pályafutása második gólja egy ollózós volt?

A lejátszásra kattintva tudtok felülni a nosztalgiavonatra…

Piqué: 8

„Piqué a stabil pont a csapat védekezésében”. Ezt se tegnap írtuk le legutóbb, de most tényleg így volt, lepattant róla minden és mindenki, jól irányította a társakat és végülis nem sérülés miatt játszott csak bő egy órát, meg volt ez beszélve. 

Lenglet: 8

Most jó napja volt, még gólt is fejelt egy szabadrúgás után, csak a sasszemű partjelző kiszúrta, hogy 7 és fél centivel előrébb volt a védőjénél, úgyhogy les miatt nem örülhetett, pedig az önbizalmának biztos jót tett volna. Gólban viszont így is szerepet játszott, szerencsére most jobbik kimenetellel, pedig ez is egy hibával indult: Dembélé gólja előtt annyira rosszul vett át egy labdát a levegőben, hogy az ellenfél sem tudott mit kezdeni vele, Busquets begyűjtötte, Messi meg adta is a gólpasszt. Ilyen „hibája” persze lehet bármennyi.

Dest: 7

Az első félidben nagyon sokat volt játékban, belőhette volna a második gólt is Dembélé után egy szép egyéni akció végén, de ballal fölé durrantott. A második félidőben aztán pótolhatta volna, de a meccs legjobban kidolgozott akciója végén csak kapufát talált. Feküdt neki ez a szárnyvédő poszt, mert védekezésben volt mögötte biztosító ember, így támadásban is bátrabb lehetett és a csapat letámadásaiban is fontos szerepet játszott.

de Jong: 7

Kapu elé most nem érkezett meg, cserébe volt több szép megindulása-szólója, egyik alkalommal mintha csak Iniesta sasszézott volna keresztül a Sevillai védelmen, de a végét általában elrontotta ezeknek, így nem tudott kulcspillanatokban főszereplő lenni. De most nem is volt rá szükség, a meccsbe beletett rengeteg melója is iszonyat fontos és hasznos volt, és neki volt a csapatból a legtöbb kulcspassza is, szám szerint kettő – ha pedig az Albának adott centerezése egy picit pontosabb, gólpassza is lett volna.

Busquets: 6

Sorozatban hozza a jó meccseit, aminek örülünk, bár ezúttal még kevésbé volt látványos a játéka előrefelé, mint máskor, nem ő adta a kulcs és gólpasszokat, de szépen összefogta a társakat a pálya közepén és védekezésben is hasznos volt.

Pedri: 5

A PSG ellen volt utoljára ennyire keveset játékban, mint most, 22 jó passza volt összesen 71’ perc alatt, azaz jó három percenként egy, ami azért a középpályán nem túl szép mutató. Valahogy kevésbé találta a helyét a pályán, aztán még meg is sérült – lehet jót fog tenni neki ez a pár hét pihenő, mert egyébként Koeman nem nagyon pihentette eddig.

Alba: 7

A csapat jobb oldala aktívabb volt most, így kevésbé volt látványos a játéka támadásokban, de amikor kellett, ott volt a támadásokkal, a védekezésben pedig maximálisan hozta az elvárhatót, hiba nélkül hozta le (ő is) a meccset.

Messi: 8

Szereti nagyon a Sevillát, de ez valószínűleg nem kölcsönös, mert már 30. találatát szerezte az andalúziaiak ellen. A gólpassza egy kiváló indítás volt, a gólja előtti cselét pedig ha más csinálta volna, lehet hogy hetekig mutogatnák – szóval csak egy újabb classic Messi délután.

Dembélé: 8

Koeman végtelen bizalma felé ma kifizetődött, hiszen már a második helyzetét berúgta, de ehhez egy kicsit más szerepkörben is kellett játszania, hiszen gyakorlatilag csatárt játszott Messi mellett, ha nem is a klasszikus center félét, mivel rendszeresen kihúzódott a szélekre is. A szabadabb szerepköre viszont jól állt neki, a góljánál tökéletesen indult be az üres területbe, de a csapat direktebb támadójátéka is segített neki, mert többször is pár érintésből a kapu elé tudott érni.

Cserék

Araújo: –

A meccs előtt jött az örömhír, hogy sérülése után meccsre kész állapotban van, be is került a keretbe, csereként pályára lépett, aztán negyedóra múlva újra a padon volt, mert – elvileg – elővigyázatosságból lecserélték, miután a bokáját fájlalta. Jó lenne, ha tényleg nem sérülne rá…

Ilaix Moriba: 7

Bátran játszott, miután beállt Pedri helyett, a Messi gólja előtt a kapitánnyal való kényszerítőjénél a talppal, hátrafelé visszatett labdája elsőrangú megmozdulás volt.

Braithwaite: – , Umtiti: –

Beálltak az utolsó 10 percre…