Koeman: „Tiszta tizenegyes volt Braithwaite esete”

Ronald Koeman kivételesen nem volt visszafogott a mérkőzés utáni nyilatkozatában a játékvezetéssel kapcsolatban és ugyan a 2-1-es vereséget véletlenül sem a bírókra akarta kenni, de a helyes ítéletek meghozatalát mindenképpen számon kérte. A holland mester szerint a mérkőzés végi szituáció tizenegyes volt, a hosszabbítás is érthetetlen volt számára, miért csak 4 perc volt, ezek pedig szerinte jelentős hatással voltak az eredményre. Koeman a Movistar+ számára adott nyilatkozatánál ráadásul inkább faképnél hagyta a riportert…

Ti jöttök! Real Madrid-Barcelona pontosztás

Koeman közvetlenül a mérkőzés után a Movistar+ csatornának értékelte (volna) a mérkőzést, azonban a 11-es jogosságát firtató kérdésnél máris elviharzott, így csak később nyilatkozott a hivatalos keretek között.

A bíráskodás

„Ha Barcelona szurkoló vagy, akkor dühös és szomorú vagy a két bírói ítélet miatt. Mindenek előtt persze el szeretném mondani, hogy nem voltunk jók az első félidőben. Sem támadásban, sem védekezésben, de a második félidőben javultunk. Viszont én csak azt kérem a bírótól, hogy a helyes döntéseket hozza meg. Braithwaite esete tizenegyes volt. Egyértelműen. És a négy perc hosszabbítás, amikor csak a bíró miatt állt 2-3 percet a játék… [amikor a beázott mikrofonját szerelték – a szerk.]. De most ezt el kell fogadnunk és jobb is, ha befogom. Elmondtam, amit el akartam. És nem azt akarom mondani, hogy a bíró miatt vesztettünk, de voltak esetek, amik [negatívan] érintettek minket.”

barcelona termékek el clasico akcio 2-t fizet 3-at vihet

Mennyire voltak hatással a meccsre ezek a jelenetek?

„Persze, hogy meghatározó esetek voltak, mert emiatt nem lehetett 2-2. A tizenegyes egyértelmű volt. Lehetetlen így elesni, ha nem fognak meg. A partjelző 10 méterre volt és nem látott semmit. A VAR sem jelzett. Nem is értem, miért van VAR Spanyolországban, vannak partjelzők, a bíró, a VAR… Még mindig nem értem, hogy működik ez itt Spanyolországban. Jobb nem beszélni többet erről, de mindig meg fogom védeni a klubot.”

A meccs

„Sokkal könnyebb úgy védekezni, ha rengeteg játékost hátra vezényelsz. Mi nem védekeztünk jól több esetben sem, az utolsó passzok nem voltak jók. Sokat volt nálunk a labda, de az utolsó passzok nem voltak elég jók.”

Hogy viselte a csapat a vereséget?

„Nem csak én érzek így, a játékosaim is szomorúak a döntések miatt, és amiatt is, mert a veteránok közül már többen hozzá vannak szokva ezekhez a dolgokhoz.”

Szerencséjük sem volt

„Nem volt szerencsénk a kapufánál, valóban, de ezt el kell fogadnunk, mert a Real Madridnak is megvoltak a lehetőségei.”

Esélyesnek látja még a csapatot a bajnok címre?

„Nagyon optimista vagyok a Liga miatt. Nyolc forduló van még, reagálni fogunk erre a vereségre és harcolni fogunk az utolsó meccsig.”