A Villarreal otthonában folytatódik a bajnoki cím üldözése

Villareal - Barcelona előzetes

Vasárnap délután a La Liga 32. fordulójában a Barcelona a Villarreal együtteséhez látogat. A valenciai csapat az Európa-liga indulásért küzd a bajnokságban, a katalánoknak biztosan nehéz dolguk lesz, de nyerniük kell. Amennyiben a Barça az összes hátralévő meccsén begyűjtené a 3 pontot, akkor a madridi riválisok eredményeitől függetlenül bajnok lenne. De ehhez hibázni egyet sem szabadna.

Csütörtök este a Getafe ellen hozta a kötelezőt a gránátvörös-kék alakulat elsősorban Messi remeklésének köszönhetően, előtte pedig az Athletic Club ellen nagyon meggyőző és szép játékkal megnyerte a Copa del Rey fináléját, ezáltal közel 2 év után ismét trófea került a vitrinbe. A Barcelona december 5-e óta csupán egyetlen bajnoki találkozót veszített el, méghozzá a Real Madrid ellen az Alfredo Di Stéfano stadionban. A többi mérkőzés közül azonban 16-ot megnyert, 4 pedig döntetlennel zárult. A 2021-ben mutatott teljesítmény és eredmények mindenképpen bizakodásra adnak okot, a hazai dupla elérése abszolút reális.

A Villarreal jelenleg a 7. helyen áll a táblázaton, a legutóbbi 10 összecsapásukon 13 pontot zsebeltek be. A két együttes legutóbb a mostani bajnoki idény 3. fordulójában találkozott a Camp Nouban, Unai Emery akkor is házhoz jött a pofonért, ugyanis a Barça 4-0 arányban nyert. A baszk mester óvatoskodó habitusából kiindulva valószínűleg defenzíven fognak futballozni és kontrákkal próbálnak meg veszélyt teremteni. Az őszi meccsen magasra tolt védelmi vonallal és letámadással kísérleteztek, nem túl sok sikerrel, ezért nem valószínű, hogy Emery egy hasonló stratégia mellett tenné le a voksát.

Jól kezd a Koeman-éra: 4-0 a Villarreal ellen

A katalánok vezetőedzője, Ronald Koeman négy játékosára nem számíthat: Pjanic, Fati, Coutinho és Braithwaite sem fog pályára lépni sérülés miatt. A másik oldalon ketten hiányoznak, Estupinan és Vicente Iborra sem bevethető erre a találkozóra. Az egymás elleni mérleg tekintetében sokkal jobbak a vendégek: A legutóbbi 10 mérkőzésen 7 Barcelona siker és 3 döntetlen született. A gránátvörös-kékek a Villarreal otthonában lejátszott legutóbbi 13 összecsapásukon veretlenek maradtak, a legutóbbi vereséget 2007 októberében szenvedték el.

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A kapus szinte biztosan Ter Stegen lesz, a belső védők kapcsán azonban már merülnek fel kérdések. Könnyen előfordulhat, hogy ismét összeáll a Lenglet-Mingueza-Piqué trió, azonban a sérülésből felépülő Piqué helyett Araújo kezdőbe állítása is lehetséges. A szélső védő posztot a jobb oldalon vélhetően Dest, a bal oldalon pedig Jordi Alba fogja betölteni. A középpályán Busquests, Pedri, illetve De Jong fog szerepelni amennyiben egyiküket sem pihenteti Koeman. A támadóduót valószínűleg Messi és Griezmann fogja alkotni, nagyon meglepő lenne Dembélé kezdetése, aki kisebb sérülés okán hagyta ki a csütörtöki meccset.

Villarreal-Barcelona
La Liga, 32. forduló
Villarreal, El Madrigal
16.15
Zárt kapuk mögött
Játékvezető: Carlos del Cerro Grande

Barcelona ( 3-5-2 ): Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – Dest, Frenkie de Jong, Busquests, Pedri, Jordi Alba – Messi, Griezmann

Villareal ( 4-4-2 ): Rulli – Mario Gaspar, Albiol, Pau Torres, Pedraza – Chukwueze, Coquelin, Parejo, Trigueros – Gerard Moreno, Bacca