Messi, Araújo és Ter Stegen emelkedett ki: Barcelona-Atlético értékelő

Az FC Barcelona gólnélküli döntetlent ért el az Atlético Madrid elleni hazai meccsen, ezáltal még rosszabbak a kilátások a bajnoki címet illetően. Messi, Araújo és Ter Stegen kiemelkedett a társaik közül, Mingueza ismét gyenge teljesítményt nyújtott. A ti értékelésetek összesítését is megtaláljátok a cikkben, pontozni pedig ezen elvek alapján szoktunk.

Nagyon távol került a bajnoki cím… 0-0 az Atlético ellen

A csapat legjobbjainak ti is Messit, Araújot és Ter Stegent láttátok, viszont a hetes értéket csak utóbbi érte el a szavazataitok alapján. Tőlünk Mingueza kapta a legalacsonyabb pontszámot, ti a csereként beálló Sergi Robertot láttátok a leggyengébbnek. Jordi Alba esetén a legnagyobb az eltérés a két szám között. Köszönjök szépen a szavazatokat, máskor is voksoljatok bátran!

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 8

Az 1. félidőben a német hálóőr tartotta meccsben a csapatot. 6 védést mutatott be. Komoly bravúrnak számít az, hogy egy olyan találkozót hozott le kapott gól nélkül, amelyen a csapat védelme sokszor nem állt a helyzet magaslatán. Egyik sem volt földöntúli hárítás, de ez természetesen nem von le semmit teljesítményének értékéből.

Mingueza: 4

Addig, amíg pályán volt, ő volt a csapat legsebezhetőbb pontja. Egyáltalán nem tudta felvenni a futóversenyt Carrascóval, akinek a cselei is igen komoly próbatétel elé állították. A vendégek abszolút tudatosan, tervezetten építettek  erre. Szenvedett, sok hibát vétett, ráadásul olyanokat is, amelyek vendég lehetőségekhez vezettek. Az 1. játékrészben gyakorlatilag elmehetett volna rajta a mérkőzés. Hét párharcából csak kettőt nyert meg. Ilyen szintű ellenfelek ellen még nem üti meg a kívánt szintet, ezt láttuk a PSG elleni visszavágón is.

Piqué: 6

Piqué ezen az összecsapáson átlagos teljesítményt hozott. 13 párharcából hatot elveszített, azonban 5 tisztázást mutatott be, a 2. félidőben egyszer Araújonak besegített, illetve az 1. játékrészben Carrasco egyik közeli kísérletét blokkolta. 49 átadásából 48 volt pontos.

Lenglet: 5

A francia bekk bizonytalan volt végig, akadt pár kockázatos passz a részéről. A 2. félidő elején megpróbált kapura fejelni, ahelyett, hogy elengedte volna az ígéretesebb helyzetben lévő Araújonak. 6 párharcának csak a fele volt sikeres, szerelési kísérletet nem hajtott végre. Óriási hibát nem vétett ugyan, de a tegnapi produkció is bőven messze volt a kívánatostól.

Dest: 5

A 20 éves jobbhátvéd ezen a meccsen az átlagos szintet sem ütötte meg, A támadásokhoz keveset tett hozzá, ebben a tekintetben 1 pontos beadáson kívül mást nem jegyezhettek fel tőle.  A védekezés terén sem állt helyt igazán, 2 alkalommal tisztázott, azonban 12 párharcából csak ötöt nyert meg.

Busquets: 6

A katalán középpályást le kellett cserélni sérülés miatt, ezért alig töltött el fél órát a pályán. Ezen időszak alatt nem játszott rosszul, és ugyan ő sem tudott nyerő ember lenni, de a lecsérélése után visszaesett a csapat teljesítménye.

Pedri: 5

Pedri ezen a mérkőzésen teljes mértékben beleszürkült a mezőnybe. Kapura nem lőtt, kulcspasszt nem osztott ki, helyzetet nem dolgozott ki és csupán 1 sikeres cselt hajtott végre. Alig-alig tett hozzá érdemben a Barca támadásaihoz. Legalább a labda elleni játékára nem lehetett panasz, kivette a részét a védekezésből, nagyon fegyelmezetten játszott, 4 labdaszerzés fűződött a nevéhez.

Frenkie de Jong: 6

A holland játékos ezen a találkozón a kötelező minimumot hozta, amit el lehet tőle várni. 97%-os pontosssággal passzolt, viszont helyzetkialakítások (1 db) és kulcspasszok (1 db) terén sem jeleskedett nagyon, de nála legalább fel lehett jegyezni ilyet. Busquests lecserélése után ő vette át a posztját és egyben szerepkörét. Ezúttal elmaradtak a veszélyes mélységi befutásai. 5 labdaszerzést láthattunk tőle.

Jordi Alba: 7

Alba az 1. félidőben alig volt játékban, a 2. játékrészben már sokkal aktívabban vett részt az akciókban. Kidolgozott 4 helyzetet, adott 4 kulcspasszt is, azonban 5 beadási kísérlete közül 4 nem talált csapattársat. Mesterien rajzolta Dembélé fejére a labdát a hajrában, de hiába, hiszen Dembouz fölé bólintott. 5 alkalommal labdát szerzett,  kétszer tisztázott, viszont 4 szerelési kísérlete közül 3 sikertelen volt.

Griezmann: 5

Griezmann ezen a napon nem alkotott maradandót. 2 alkalommal lőtt kapura, de egyik próbálkozás sem volt veszélyes. Nagyon ritkán avatkozott be a játékba, csupán 30 pontos passzal, illetve 48 labdaérintéssel zárta az összecsapást. Nem akadt kiemelkdő, klasszis, emlékezetes, kulcsfontosságú momentum, megmozdulás a részéről. Ezt a produkciót ő sem fogja kitenni az ablakba.

Messi: 8

Ezen összecsapás alkalmával is ő volt a Barca akcióinak alfája és omegája. Az 1. félidei csodálatos szólója után nagyszerű lövést eresztett meg, de Oblak hatalmas barvúrral védeni tudott. 2 szabadrúgása közül az egyik éppen elkerülte a kaput, a másikat pedig Oblak mellé tolta. Kidolgozott 3 helyzetet és adott 3 kulcspasszt is. 5 sikeres cselt mutatott be. Az Atlético játékosai általában nem finomkodtak vele szemben, összesen 9 szabálytalanságot követtek el az argentin ellen. Bajnoki találkozón hasonlóra legutóbb a 2003/04-es szezonban láthattunk példát Barcelona játékos esetében. Minden tőle telhetőt megtett, próbálkozott becsülettel, de ő sem tudta a csapat javára eldönteni a meccset.

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Cserék:

Ilaix Moriba: 6

Moriba játékát nem érheti sok kritika. Egy ilyen szintű ellenfél ellen, egy nagy téttel bíró meccsen korrekt, érett teljesítményt tett le az asztalra. Nyílvánvalóan nem tőle várja el azt az ember, hogy győzelemre vezesse a csapatot, hanem a fejlődés és a tanulás az elsődleges dolga, feladata még. Hasznos tapasztalatokat szerzett a pályán eltölött 1 órával.

Araújo: 8

Beállása után az Atlético bal oldala sokkal veszélytelenebbé vált. Azt túlzás lenne állítani, hogy zsebre tette volna Carrascot, de nagyon hatékonyan védekezett ellene, féken tudta tartani. A hazaiak védői közül a következő mutatókban ő bizonyult a legjobbnak: Tisztázások, megnyert párharcok aránya ( 4/5), legkevesebb elkövetett falt, illetve a legkevesebb alkalommal cselezték ki. Óriási szükség volt rá, hogy beálljon Mingueza helyett.

Dembélé: 4

17 perc alatt 5 pontos passzra és kettő cselezési kísérletből nulla sikeresre futotta. Ráadásul ismét nagy lehetőséget hagyott ki a meccs végén, lendületből, egyedül érkezett a kapu elé Alba beáadására – abban a helyzetben kötelezően gólt kellett volna fejelnie…

Sergi Roberto: 5

Roberto is 17 percet kapott a stábtól, de nem tudott érdemben hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Ronald Koeman/Alfred Schreuder: 4

Az edzői stáb döntéseiről nem fognak ódákat zengeni. Mingueza kezdőbe állításán könnyen elmehetett volna a meccs. Már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy Carrasco meg fogja enni reggelire Minguezát, de legalább a 2. játékrészre lecserélték őt Araújora. A meccs közbeni cseréket is nehéz volt értelmezni, főleg a végén, mert teljesen felforgatták a felállást. A letámadás is hiányzott, az utolsó 10-15 percben még többet is lehetett volna kockáztatni, egyrészt a győzelmi kényszer, másrészt a teljesen defenzívvé váló madridiak miatt.