Nehézzé tették a végét, de végül sima győzelem a Real Sociedad ellen

4-2 a baszkok ellen | Braithwaite-dupla

A Real Sociedad ellen kezdte meg a bajnoki idényt az FC Barcelona, méghozzá igen jól – Messi nélkül. Az első félidőben Piqué és Braithwaite két fejesgóljával vette a kezébe az irányítást a katalán csapat, majd a második játékrészben a dán újra betalált – ekkor azt gondolhattuk, eldőlt a mérkőzés. Azonban a vendégek szinte a semmiből lőttek a mérkőzés végefelé nagyon gyorsan két gólt, így egy picit még izgulni kellett az utolsó percekben. Sergi Roberto viszont végleg lezárta a találkozót a hosszabbításban, 4-2-es győzelemmel kezdte meg a szezont a Barça.

A szezonnyitón Koeman nem óvatoskodott a kezdőcsapatot illetően, két újdonsült igazolás is ott volt a pályán az első perctől kezdve Eric García és Memphis Depay személyében, illetve Pedrinek sem sok ideje volt a pihenőre az Olimpiát követően, mert őt is a kezdőcsapatba állította a holland szakember.

A meccset a katalánok kezdték jobban, az első percekben Braithwaite és Griezmann veszélyeztetett. A folytatásban is óriási hazai fölény volt – mind labdabirtoklásban, mind kialakított helyzetekben. A 12. percben nagyon közel állt a Barça ahhoz, hogy megszerezze a vezetést: Depay szöglete a rövid sarok felé jött, Griezmann pedig remekül támadta a labdát, a fejese épphogy nem a kapuban kötött ki, a felső lécről pattant kifelé, így elmaradt a gól. Hét perccel később már sikerült betalálni a hálóba: Depay rúgta be élesen a szabadrúgást középre, amire Piqué érkezett, és könnyedén a kapuba fejelte a játékszert, 1-0!

Az első félidő második felében kicsit visszavett a tempóból a Barcelona, de a vendégeknek így sem sikerült nagy helyzetetet kialakítania. Sőt, a hosszabbításban sikerült megdupláznia előnyét a katalánoknak. Frenkie de Jong pazar beadását Braithwaite bólintotta a hálóba, így 2-0-ás részeredménnyel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt úgy kezdték Piquéék, ahogy az elsőt: a 47. percben egy indítást követően Griezmann talált a kapuba, de les miatt érvénytelenítették azt. Három perccel később nagyszerűen játszott össze Depay és De Jong, ami után Jordi Alba mehetett egyedül a kapusra, talán ő is megijedt az ordító helyzettől, mert a kapu mellé lőtte a labdát – bár a lassításon látszódott, hogy lesen volt a balhátvéd, így biztosan elvették volna tőle a gólt, ha mégis betalál. Az első komoly vendég helyzetre az 53. percig kellett várni, ekkor Oyarzabal találta magát a tizenhatoson belül, de a lövését blokkolni tudták a védők. Pár perccel később végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát a Barcelona: Depay ugratta ki Albát, aki élesen lőtte középre a labdát, a vendégek kapusa csak kiütni tudta, ami éppen Braithwaite elé pattant. A dán csatárnak nem volt nehéz dolga, a kapuba bombázta a labdát, így 3-0-ra módosult az eredmény.

Az első változtatásokra a 71. percig kellett várni hazai oldalon. Emerson és Sergi Roberto állt be csereként Dest és De Jong helyére. Nem sokon múlt, hogy Pedri révén megduplázza félidei előnyét a Barça. A fiatal középpályán elé pattant a játékszer a tizenhatoson belül, kapásból a kapu felé tüzelt, de bravúrral védeni tudta a vendégek kapusa. A 82. percben aztán a semmiből tudott szépíteni a Real Sociedad egy pazar kiugratást követően. Sőt, három minutummal később a csereként beálló Nico szabálytalansága után Oyarzabal váltotta gólra a szabadrúgást pazar lövésével. A hosszabbításban újra lezárta a meccset a katalán csapat egy gyors kontra végén. Braithwaite rúgta be a labdát középre erősen, amit  Sergi Roberto pofozott a kapuba, így 4-2 lett a végeredmény.

Biztató szezonkezdet, még akkor is, ha ez a Sociedad nem is mutatott olyan sokat, mint az előző idényben. Depay és García is jól játszott az új igazolások közül. Lesz élet Messi után is Barcelonában?!

FC Barcelona – Real Sociedad 4-2 (2-0)

Camp Nou, Barcelona

Vezette: Hernández Hernández

Barcelona: Neto – Dest (Emerson 71′), García (Araújo 83′), Piqué, Jordi Alba – Busquets (Nico 83′), De Jong (Sergi Roberto 71′), Pedri – Griezmann, Braithwaite, Depay (Lenglet 90′)

Real Sociedad: Remiro – Zaldua (Gorosabel 66′), Elustondo (Pacheco 81′), Le Normand, Munoz – Januzaj, Zubimendi, Merino, Portu (Cienfuegos 70′) – Silva (Barranetxea 46′), Oyarzabal (Jon 46′)

Gólok: Piqué 19′, Braithwaite 45′ és 59′, Lobete 82′, Oyarzabal 85′, Sergi Roberto 90′

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!