Koeman: „Hiányzik Messi és most valami egészen más dologra van szükségünk, mint eddig”

A holland szakember szavai a Getafe elleni meccs előtt

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a vasárnap délutáni Getafe elleni mérkőzést megelőzően többek között beszélt arról, hogy teljesen normális, hogy a szurkolók izgatottak az átigazolási időszakot illetően, de jelenleg a klub nem tudja felvenni a versenyt a Manchester Cityvel, a Uniteddel és a PSG-vel az érkezők terén, és azt is hozzátette, hogy dolgoznak a rossz gazdasági helyzet megváltoztatásán, de ez a folyamat nem napok alatt fog helyreállni.

Mit vár a vasárnapi Getafe elleni mérkőzéstől, amely csapat többet érdemelt volna, mint amit kapott?

„Igaz, hogy a Getafe játékának képe az első két meccsen pozitív volt. A Sevilla ellen többet érdemeltek volna. Nagyon koncentráltnak kell lennünk ellenük a pályán.”

Megérti, hogy a szurkolók frusztráltak az átigazolási időszak miatt?

„Egyrészt megértem, mert a szurkolók a legjobbat akarják ennek a csapatnak, de reálisnak kell lennünk. Pénzügyileg nem tudjuk felvenni a versenyt a Cityvel, a Uniteddel vagy a PSG-vel. Dolgoznunk kell a dolgok megváltoztatásán. Ez egy darabig eltart, és nem egy mától holnapig tartó folyamatról beszélünk. Idővel minden más lesz. Például Pedri számára sem lesznek ugyanazok a dolgok, amikor 24 éves lesz, mint most, amikor 18 esztendős. De izgatottan várjuk a sérültek felépülését.”

Értesítették róla, hogy Umtiti marad?

„Nem jó, ha egyes játékosokról külön beszélünk. A klub tudja, hogy mit akarok, és hogy mik a terveim a jövőre nézve. Tisztelem a játékosokat, de néhányan közülük tudják, hogy nagyon nehéz lesz játéklehetőséghez jutniuk. Ha mindannyian visszatérnek, akkor 31 vagy 32 játékosunk lesz. És lehetetlen, hogy 32 játékos legyen egy keretben. „

Ki fogja viselni a 14-es vagy a 10-es mezszámot?

„Nem tudom, és megmondom őszintén, ez nem foglalkoztat engem különösebben. Ez a klubon múlik.”

Hogyan értékeli a Bajnokok Ligája sorsolását?

„A hangsúly az ellenfeleken van, nem a találkozók sorrendjén, és ez a fontos. Vonzó számomra, mert többek között a Benficával játszunk. Ami most számít, az a holnapi mérkőzés.”

Megértenéd, ha az emberek átmeneti időszakról beszélnének?

„Személy szerint én nem támogatom azt a gondolkodást, hogy ebben a szezonban egy trófeát sem fogunk nyerni. Egy olyan csapatban vagyunk, amelyben mindig győztes mentalitást kell mutatnunk, de ebben a pillanatban nem tudunk harcolni a címekért a világ legjobb játékosával. Azonban ez nem egy játékostól függ, hanem a csapattól és a mentalitástól. Tudjuk, hogy hiányzik a világ legjobbja, és hogy most valami egészen más dologra van szükségünk, mint eddig.”

Ön támogatja, hogy Araújo ne utazzon el a válogatottal a szezon kellős közepén?

„Vannak nehézségek. A menetrend egészen elképesztő, és az még inkább, hogy milyen messze kell utazniuk. A klubok fizetnek ezeknek a játékosoknak, hogy a rendelkezésükre alhassanak [ezek a válogatott mérkőzések pedig a Liga meccseihez közeli időpontban lesznek és kizárt, hogy mindkettőn szerepeljenek – a Szerk.] Spanyolországban kell összejönniük az embereknek és dönteni erről a kérdésről. Ez egy minden egyes csapatot érintő kérdés.”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba! 

Aggódik amiatt, hogy a Real Madrid szerződteti Mbappét?

„Ha van rá pénzük, akkor szerződtessék. Ő a világ egyik legjobbja, és természetesen az ilyen játékosat én is szívesen a csapatomba tudnám.”

Mikor térhet majd vissza Ansu Fati?

„Ne tévesszenek meg senkit a képek. Még hosszú út áll előtte, és nem tudunk pontos időpontot megjelölni a visszatérését illetően. Felejtsd el, hogy a Sevilla ellen visszatérhet, több edzésre van szüksége, hogy megfelelő fizikai állapotban legyen. Nem fogunk semmilyen kockázatot vállalni a játékával.”

Fontos, hogy a Camp Nouban nyerjen a Barça?

„Ez mindig fontos. Tavaly elég sok pontot vesztettünk itt. A spanyol bajnokságban nincsenek egyszerű mérkőzések”

Mit gondol, hogyan fog végződni az Ilaix-ügy?

„Nem szeretnék többet beszélni ezzel kapcsolatban. Ez a játékoson, a képviselőin és a klubon múlik. Vannak csapatok, akik érdeklődnek iránta, és akiknek fizetniük kell a megszerzéséért.”

Bízik abban, hogy az olyan játékosok, mint Pjanic távoznak?

„Már csak néhány nap van hátra az átigazolási időszakból. Az olyan játékosokat, mint Pjanic, keresik a csapatok. A hozzáállása nagyon jó, ezért került be a keretbe. Huszonhárom játékos van, aki a keret tagja lehet.”

Mit gondol általánosságban a nyáron megtörténő átigazolásokért fizetett összegekről?

„Ezek abszurd dolgok a mai világban. Mindenkinek vannak problémái. Számomra őrültség, hogy ennyit költenek a klubok manapság.”

Mi a különbség Pjanic és Collado között?

„Nincs különbség. Collado ismeri a helyzetét. Nagy a versenyhelyzet a csapaton belül azon a poszton, és meg kell találnia a legkedvezőbb megoldást annak érdekében, hogy játszhasson.”

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!