Eric García: „Nem sikerült betalálnunk, ők pedig megbüntettek minket”

Eric Garcíának jutott a megtisztelő feladat a Cádiz elleni vereség után, hogy a pálya mellől nyilatkozzon a kudarc okairól. A Barça hátvédje szerint jól kezdtek, de hátrányba kerülve képtelenek voltak megoldást találni a vendégek betömörülő védekezésére, és fel kell állniuk és behúzni a hátralévő meccseket.

Magyarázat a vereségre

„Jól kezdtük a meccset, megvolt a ritmus, utána szerettünk volna gólt szerezni, de elvesztettük az irányítást. A második félidőt is jól indítottuk, aztán gólt szereztek és beálltak hátulra… Elcsesztük.”

Ziccerei voltak a Cádiznak

„Ha gólt szereznek ellened, akkor megpróbálsz egyenlíteni, amivel vállalod a kockázatot, hogy területeket hagysz hátul. Voltak lehetőségeik, de nekünk is.”

Két vereség sorozatban

„Nem sikerült betalálnunk, ők pedig a második félidő elején megbüntették ezt a góljukkal.  Most van egy újabb döntő meccsünk csütörtökön [a Real Sociedad otthonában – a szerk.] és ideje talpra állnunk.”

Tizenöt pont hátrány a Real Madrid mögött

„Saját magunkra kell koncentrálnunk, kimenni a pályásra és megnyerni minden [hátralévő] meccsünket. A LaLiga nem tőlünk függ, a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és nem hagyhatjuk, hogy több pont elússzon.”

Bennük maradt a csütörtök ütés?

„A csapat jól jött ki a pályára, nem hiszem, hogy ami az elmúlt meccsen történt, nagyon befolyásolta volna a mait.”

***