Imanol: „Xavi? A számaik ijesztőek”

A Real Sociedad jelenleg öt ponttal van lemaradva a Barcelonától, így közvetlen riválisnak számít a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért vívott csatában. Vezetőedzőjük, Imanol Alguacil a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy csapata izgatott a mérkőzés miatt, beszélt Xavi barcelonai munkájáról és szót ejtett a Piqué körül kialakult, egyelőre csak feltételezett, korrupciós ügyről is.

David Silva eltiltása (Két meccses eltiltást kapott, piros lap miatt – a szerk.)

„Még csak nem is beszéltem róla. Sejtettem, hogy ez fog történni, volt egy megérzésem, ezért arra koncentráltam, hogy a következő két mérkőzésre nélküle készüljek fel, ezt is tettem.”

A lehetséges cseréi?

„Lehet akár Januzaj, Djouahra, Ander Martín, vagy Portu, majd meglátjátok. Mindig azok vannak reflektorfényben, akik játszanak, de a többiek is hasonló minőséget képviselnek. Akik játszanak, élnek a lehetőséggel, a többiek pedig készen állnak, amikor rájuk kerül a sor.”

Piqué és a Spanyol labdarúgó-szuperkupa

„Ismerve őt és azt, hogy milyen tapasztalt ilyen helyzetekben, nem gondolom, hogy ez hatással lehet a teljesítményére a mérkőzésen. Nem fogok arról beszélni, hogy milyen nagyszerű játékos és, hogy mennyit tett a sportért. Ismétlem, ha játszani fog, egy remek Piquét fogunk látni.”

Nagy lelkesedéssel várják a Barçát

„Amennyiben a legjobb formánkat hozzuk, versenyképesek lehetünk. A korábbi meccseken már képesek voltunk ellenük jó teljesítményre, remélhetőleg ez most is így lesz, csak más végeredménnyel. Közel azonos szinten játszottunk, az apró részletek döntöttek az eredményről, amiket ki kell javítanunk és oda kell tenni magunkat. A csapat versenyképes és ez nagyon fontos.”

Közvetlen riválisok

„Azért tekintem őket közvetlen riválisoknak, mert holnap ellenük játszunk. Meccsről meccsre, hétről hétre haladunk, ez vezetett oda, hogy közel kerültünk hozzájuk. Ahogy már mondtam az utolsó héten fog eldőlni minden, akkor fogjuk majd látni mely helyezésekért küzdünk. Igaz, hogy nagy reményekkel és izgalommal várjuk ezt a meccset, amit egy kulcsfontosságú pillanatban játszunk. Remélem, hogy versenyképesek leszünk, a legjobb formánkat hozzuk és egy remek teljesítménnyel nyerni fogunk.”

A Barça Xavival

„A számaik ijesztőek. A szezon második felében, egy elmaradt mérkőzés mellett a legtöbb pontot szerezték. Az Osasuna és a Real Madrid ellen négy gólt szereztek, ha nem lett volna a Cádiz elleni botlásuk, versenyben lennének a Real Madriddal a bajnoki címért. Nagy változást hozott a csapatba, ami a számokon is látszik.”

Problémák a gólszerzéssel

„Ez a futball része, ha a gólszerzés hiánya miatt pontokat bukunk, világos, hogy azért van, mert nem vagyunk elég pontosak a kapu előtt. De ez az egész csapat felelőssége. Ha berúgjuk azokat a helyzeteinket, amiket kidolgoztunk azokon a meccseken, amiken egyébként többet érdemeltünk volna, akkor hat ponttal előrébb lennénk.”

Reale Arena

„A Barcelona ellen a szurkolók nagyon fontosak lesznek. Ez egy kulcsfontosságú pillanata a szezonnak, a legjobb formánkat akarjuk hozni.”