Javier Aguirre: „Követni szeretnénk a Cádiz és a Rayo példáját”

A Mallorca a La Liga 34. fordulójában Barcelonába látogat. Javier Aguirre, a Mallorca edzője több témát is érintett csapata vasárnapi fellépésével kapcsolatban a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. A mexikói edző egy olyan Barçát vár a La Liga 34. fordulójában, amely kivont karddal fog küzdeni, hogy a zsinórban elszenvedett hazai La Liga-vereségek után visszatérhessen a győztes útra.

Ebben a fordulóban fontos mérkőzéseket játszottak a Mallorca riválisai is. A Cádiz döntetlent ért el a Sánchez Pizjuánban [Sevilla – Cádiz 1-1, ami a Barcelona számára is lényeges eredmény – a szerk.], az Alavés és a Levante a sajtótájékoztató után játszott. Javier Aguirre csapata szeretne távolodni a kieső zónától, de vannak hiányzóik. A Mallorcából Jaume Costa izomsérülés miatt, Vedat Muriqi sárga lapok miatt nem játszhat.

A vasárnapi meccs kulcsfontosságú mindkét csapat számára

„A lehető legjobb Barçára számítok, újra nyerni akarnak a saját szurkolóik előtt. Igaz, hogy a Barça két vereséget szenvedett el hazai pályán olyan ellenfelekkel szemben, akiket elvileg le kellett volna győzniük. Nem bízhatunk abban, hogy velünk is ez fog történni. Mi nagyon tiszteljük a Barcelonát. Tudjuk, hogy sok minden forog kockán, de tisztában vagyunk vele, hogy képesek leszünk jó meccset játszani.”

Xavi Hernández új Barcája

„Nagyon intenzívek, amikor elveszítik a labdát. Xavi érkezésével visszahozták azt a stílust, ami őket korábban jellemezte – a nagy labdabirtoklási arányt, és hogy azonnal visszaszerezzék a labdát… Ez egy olyan csapat, amely a Barça tradíciók szerint játszik, és sokat fejlődtek a labdavesztés utáni presszing terén.”

A Cádiz és a Rayo győzelmei a Camp Nouban egy olyan minta, amelyet Mallorca követni szeretne

„Győznünk kell. Itt a pillanat, hogy egy nagy pályán bizonyítsunk. Sok dolognak kell passzolnia. Szükségünk van a pontokra, ez arra késztet bennünket, hogy hiba nélkül játsszunk, és még akkor sem garantált a siker. Láttuk a Cádiz és a Rayo elleni meccseket, láttuk, hogyan tudták megnyerni a találkozóikat. A játékosokkal kielemeztük a mérkőzéseket, a következtetéseket levontuk. Mindig azt vizsgáljuk, hogy mit kell tennünk a győzelemért, próbálunk alkalmazkodni a különböző stílusokhoz, játékrendekhez. Ha nyerni akarunk, tökéletes játékot kell produkálnunk.”

Vedat Muriqi sárga lapok miatt nem játszhat

„Muriqi sokat hozzátesz a játékunkhoz, de ez is a labdarúgás része, sárga lapok miatt most nem játszhat. Ahol ő játszik, ott van a legtöbb játékosom, ezért némileg nyugodt vagyok, mások pótolhatják. Mindegyikük eltérő stílusú, de Fer Niño hasonlóan magas játékos. Muriqi nagyon fontos számunkra, sokat segít nekünk a fejjátékban. Ennek ellenére nem függünk egyetlen játékostól sem.”

A Mallorca hazai pályán elért két győzelemmel [Alavés és az Atlético Madrid ellen – a szerk.] elkerülte a kiesőzónát

„Megérintett minket a kiesés szele. De nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, és nem azt kell figyelnünk, hogy mit csinál a Cádiz vagy az Alavés. Nem vagyunk a kieső zónában, de nem nyugodhatunk meg. Minden mérkőzésen magunkra számíthatunk, és holnap ennek meg kell látszania.”