Alves: „Nem tudom, hogy folytatom-e jövőre”

Dani Alves nem csak a Villarreal elleni teljesítményt értékelte röviden a mérkőzés utáni nyilatkozatában, hanem előre tekintett a csapat és a saját jövőjére is. Csapatszinten a mentalitást emelte ki, mint fontos tényezőt, aminek pozitív irányba kell változnia, saját sorsáról pedig még nem tudott konkrétumot mondani, csak azt, hogy szívesen folytatná.

A Villarreal elleni meccs

„Az emberek azért jöttek ki a stadionba, hogy támogassanak minket, de nem tudtunk válaszolni erre. Úgy kell befejeznünk a szezont, hogy arra gondolunk, a legjobb még hátra van. Itt már csak egyetlen tétje volt a meccsnek, a klub presztízse és hogy mit nyújtunk az embereknek, akik kijöttek minket megnézni és ennek nem tudtunk megfelelni.”

A motiváció volt akkor a gond?

„Talán igen, de nem csak az. Reagálni kell majd rengeteg mindenre most, hogy vége a szezonnak és egy másfajta mentalitással kell visszatérnünk.”

Miben kell megváltoznia a Barçának?

„A háborús szellemnek, hogy harcoljunk azokért a színekért, amit viselünk. Sokkal jobb állapotban kell visszatérnünk majd, mint amilyenben voltunk a szezon során.”

Lejár a szerződése, lesz folytatás?

„Nem tudom. A jelennek élek, a jövőt nem ismerem. A jelen egy ajándék és június 30-ig a klub játékosa vagyok. Képes vagyok továbbra is hozzájárulni dolgokhoz, tudjátok mit szeretnék. Ha csak rajtam múlna, már kész lennénk. Harcolni fogok érte, hogy a csapatba kerüljek és mindig pozitív fogok maradni.”

***