Dembélé: „A háromvédős felállás? Ebben a rendszerben nem egyszerű jól teljesíteni, de nekünk ez megfelelt”

Második meccsén megszerezte az első gólját az új idényben, majd a pálya széléről nyilatkozott

Ousmane Dembélé is megszólalt a Real Sociedad elleni győztes mérkőzés után. A francia szélső, aki a Barça második gólját szerezte, elmondta, hogy sokat beszélt Xavival arról, hogy a 3-4-3-as felállásban mik az elvárások vele szemben, beszélt arról, hogy nem volt egyszerű dolguk a Sociedad ellen, továbbá arról is szót ejtett, hogy neki nem számít, hogy a bal vagy a jobb oldalon játszik. 

A rendszerváltás

„A 3-4-3-as rendszerben sokat kell dolgoznod védekezésben. Sokat beszéltem Xavival, hogy lássam, mit és hogyan kell csinálnom ebben a rendszerben. Ebben a felállásban nem egyszerű jól teljesíteni, de nekünk ez megfelelt egy olyan csapat ellen, mint a Real Sociedad.”

Nem volt egyszerű dolguk

„Az egész találkozó során nehéz feladatunk volt. Aztán amikor Ansu és Raphinha bejöttek, megváltozott a játék képe. A második gólt megelőzően láttam, hogy Ansu nagyon egyedül van, és így próbáltam mögötte érkezni, szerencsére ő észrevette ezt.”

Az ideális pozíciója 

„Nem bánom, ha a jobb vagy a bal oldalon kell játszanom, de ha választani kell a kettő közül, akkor inkább a jobb oldalt mondanám.”

***