Imanol Alguacil: „Nem tudtuk tartani a tempót”

A Barça a spanyol bajnokság második fordulójában a Real Sociedad vendégeként lépett pályára, ahol az első félidei döntetlen után, a második félidőben a ritmusváltásnak és a cseréknek köszönhetően 4-1-re győzött. A hazai csapat edzője, Imanol Alguacil a mérkőzést követő sajtótájékoztatón beszélt a vereség okáról, pozitívumokról, elpuskázott lehetőségekről és a kétes helyzetekről.

„Az első 60 percben jól játszottunk, de a Barcelona nagyon erős ellenfél, és elfogyott az erőnk, „ kezdte Imanol Alguacil, a Real Sociedad edzője a Barcelona elleni 4-1-es vereséget követő sajtótájékoztatót.

„Nem tartottuk azt a tempót, amit a játék megkövetelt.” A hazai csapat edzője ezt tartotta a vereség legfőbb okának. Emellett meglepte őt a gránátvörös-kék csapat rendszerváltása is a mérkőzés során. Ennek kapcsán fejlődést vár magától és csapatától. „Éreztük, hogy Ferran beljebb húzódik és 3 védővel játszanak, ami nem volt megszokott Xavival. Gyorsan adaptálódtunk ehhez, készen kell állnunk minden újdonságra, amit ellenfelünk tartogat.”

Kihagyott helyzetek

„Több is volt. Veszélyesek voltunk. A vezetés megszerzésének küszöbén álltunk, de végül nem sikerült. Ez egy kimerítő meccs volt. Amikor az ilyen csapatok ellen elfogy a gáz, nehéz tartani a tempót.”

„Ismét gólt szerzett, örülök neki, és annak a sok munkának is, amit végzett,” mondta Imanol Isakról, a csapatának svéd csatáráról.

Vitatható szabálytalanságok

„Láttam a könyöklést, a szavak feleslegesek,” mondta Dembélé esetleges szabálytalanságáról. Emellett Imanol a csapata érvénytelenített góljáról is beszélt. „Nem láttam az érvénytelenített gólt, de megértem, hogy Ter Stegen habozott, amiért olyan sokan érkeztek befejezni a beadást.”

A jövőbe tekint

„Azok, akik itt vannak, ez a keret, akiknek minden versenyen ott kell lenniük. Megvan a játék, és ehhez továbbra is ragaszkodni fogunk. Büszke vagyok. Nyolc saját nevelésű játékossal fejeztük be a mérkőzést. Mint láthatjátok, ez a Real Sociedad,” zárta Imanol a sajtótájékoztatót.